Deilig mat på FYR Bistronomi

fyr

Fyr Bistronomi ligger i kjelleren i en gammel villa som ligger akkurat der Bogstadveien og Hegdehaugsveien møtes. De har flott uteservering og også en bar i tillegg til Bistronomiavdelingen. Til tross for en rustikk stil, så er innredningen lys og lett og veldig hyggelig.

Vi startet med et glass hvitvin mens vi studerte menyen. Det var litt vanskelig å få vite noe om denne vinen som ble servert fra magnumflasker annet enn at det var en riesling fra Rheingau. Menyen har mye å velge mellom. Vi syntes det ble litt vanskelig å plukke så vi bestemte oss for en 5 retter (4 serveringer) som de kaller Litt FYR til 550 kr. Det skulle vise seg å være et vellykket valg. Istedenfor vinmenyen de tilbyr valgte vi en californisk hvitvin, en chardonnay (Russian River Valley Chardonnay 2012, DeLoach), til hele måltidet. Vinen har ligget litt på eikefat, noe som gjør at den har litt mer tyngde enn feks en riesling og viste seg å gå godt til alle rettene.

De to første rettene som kelneren betegnet som snacks, ble servert samtidig. Det var én østers pr person. Over østersen var det lagt en dressing av sitron (citronette- sitron, olivenolje og salt) pluss litt hylleblomstgranité som var smeltet. Det var en fantastisk kombinasjon. Sammen med østersen ble det servert potetvaffel med rømme rørt med pepperrot, bitte små biter av sprø bacon og syltet løk. Dette var også veldig godt, men kanskje litt snodig å servere disse to rettene sammen.

Nå var vi ganske oppstemte og gledet oss til fortsettelsen og vi ble ikke skuffet. Neste rett ble betegnet som forrett og det var norsk mozarella med misomajones, syltede grønne jordbær, rå sjampinjongskiver og reddiker. En veldig vellykket rett- mozarellaen hadde konsistens som bøffelmozarella, og det var mange gode smaker sammen- majones blandet med miso (en japansk smakstilsetning laget på blant annet bønner, kan også kjøpes her) var en høydare til denne osten som ikke har så mye smak i seg selv.

20180907_181105

Hovedretten var grillet svinenakke med Västerbotten poteter, saltbakte og syltede gulbeter og plommesky. Kjøttet var skåret ut som et rektangel. Det var rosa inni og utrolig mørt. Västerbotten potetene som er potetmos som er panert med panko (?) og deretter fritert, var silkemyke inni og sprø utenpå. Gulbetene, både de saltbakte (kanskje litt well done-vi trodde en stund det var gulrøtter) og de syltede betene var også veldig gode til. Plommeskyen stilte i en særklasse og bandt det hele flott sammen. De hvite smulene på toppen klarte vi ikke bestemme og vi glemte å spørre.

20180907_181005

Desserten var bringebær- både ferske, som sorbet og i hjemmelagede marshmellows. Sorbeten var lagt på en vaniljekrem. Små flekker med sitronkonfit (sitronskall og sitronkjøtt som har ligget med salt og sukker et døgn, skallet og kjøttet blir så kjørt til en pure etter at væsken som er dannet er helt ifra) tilførte retten deilig syrlighet. For ikke å snakke om lakrisen, både i form av knust kjeks og en tykk saus. Dette skulle vi gjerne spist mer av

20180907_180851

Kelneren vår var en hyggelig fyr, det var imidlertid litt vanskelig å forstå hva han sa og vi måtte flere ganger be ham gjenta- han manglet også litt faktakunnskaper.

Fyr Bistronomi var en kjempepositiv overraskelse- her skal jeg ta med kjæresten min!!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s