Grillet hummer med urtesmør

 

20180915_200020Det er på tampen av Mallorcaferien for denne gangen og regnet høljer ned akkurat nå. Da er det fint å kunne hente frem et minne fra en flott dag med sol og hummer på balkongen. Ingenting kan jo måle seg med norsk hummer- likevel er de ferske her som er på ca 500 gram og som koster i underkant av 100 kr stykket, mer enn vel verdt å få med seg.

Vi lot hummerne ligge et par timer i fryseren før koking slik at de ble litt bedøvet eller nedsløvet. En stor, vid  gryte med vann og 2 spiseskjeer salt pr liter vann (tilsvarer ca 50 gram salt pr liter vann) ble kokt opp. Da vannet fosskokte, ble hummerne sluppet oppi og lokket ble satt på

20180915_174906

Vannet kokte opp igjen og hummerne fikk trekke i 12 minutter. Det kunne vært 10 minutter. Hummerne ble tatt opp og lagt på et fat med ryggen ned for avkjøling i romtemperatur.

20180915_180748

I mellomtiden rørte jeg ca 250 gram mykt smør med litt hakkede urter (her hadde jeg mynte og basilikum tilgjengelig- estragon er en favoritt dog), 2 fedd finhakket hvitløk, noen dråper sitronsaft og litt grov pepper.

De små klørne på hummeren ble kastet. Kroppen ble delt i 2 med en kniv og paven som ligger under øynene og også blir delt i to og tarmen ble fjernet.

20180915_191503

De store klørne ble tatt av og knust forsiktig med baksiden av en kniv. Før grilling i stekeovnen, ble kroppene dekket av mye urtesmør. Smøret ble også dyttet inn i sprekkene på klørne. Det kan virke som om det er uhorvelige mengder med smør og det er det jo. Mesteparten av smøret vil imidlertid renne ut av skallet og inn i langpannen og resten vil lage en fantastisk smak på hummerkjøttet.

20180915_193137

Langpannen ble satt under grill-elementet i stekeovnen. Det er vanskelig å si noen tid fordi alle ovnene er forskjellige. Du må følge med- smøret skal smelte og skallet skal se litt brent ut. Det går ganske fort. Jeg pleier å sjekke med 2 minutters intervaller.

20180915_195823

Hummeren ble servert med litt sitron, brød og aioli eller alioli som de sier her og det var fantastisk godt- i tillegg hadde vi den utsikten-

20180915_200006

Velbekomme—

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s