Bringebær- og ripssorbet

2018-08-20 19.06.38

Jeg hadde tint noen bringebær og rips for å pynte en kake, dessverre ble de stående litt for lenge på benken slik at de ble bløte og slapp mye av saften. Bær og saft ble dermed brukt til å lage sorbet.

600 gram bær

150 gram sukker

saften av 3/4 sitron

0.6 dl vann

30 gram glucose (du kan også bruke lys sirup, mange butikker selger nå glucose som  man før kun fikk kjøpt på apoteket i dyre dommer)

korn fra en vaniljestang

Alt has i en foodprossessor

 

 

Kjør til du har en jevn blanding, overfør blandingen til en melsikt og sil slik at du blir kvitt alle steinene

Bruk en skje og jobb godt slik at du får igjennom det meste av væsken mens det mer faste blir liggende igjen i melsikten.

Hvis du ikke har en ismaskin så hell blandingen i en form som du setter i fryseren. For å unngå iskrystaller må du røre godt hver halvtime til du oppnår rett konsistens. Hvis du har en ismaskin, så hell blandingen opp i den og la den gå til du får en fin konsistens- det pleier å ta 45-60 minutter avhengig av maskinen.

Når du har glucose i blandingen blir konsistensen glatt og litt seig. Du kan spise sorbeten med det samme, da er den litt myk, eller du kan sette den i fryseren til du skal servere den, husk å sette den i kjøleskapet ca 30 minutter før servering. Jeg pleier å jukse med noen sekunder i mikrobølgeovnen istedenfor,

2018-08-20 19.06.32

Smaken er frisk og deilig- velbekomme!!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s