Skalldyr på grillen

2018-07-21 20.55.24

Både reker og krabbeklør får en herlig søt smak når de får en rask oppvarming på grillen. Hemmeligheten er at du varmer opp en tørr aluminiumsform eller en annen ovnsfast form ved sterk varme på grillen (direkte grilling) slik at formene er godt varme før du har oppi skalldyrene. Altså- husk varmen….

Til dette måltidet for 2 personer brukte vi 12 råe villreker (det var i meste laget)- du kan bruke vanlige reker med skall på også og 6 store krabbeklør som ble knekt på forhånd. Til krabbene laget jeg et urtesmør bestående av 200 gr smør, saften av en halv lime, bladene fra tre stilker estragon, 2 små vårløk, en halv rød chili, salt og pepper.

2018-07-21 18.34.01-2

Alt ble kjørt i en foodprosessor til en myk blanding (får du noe til overs så pakk det inn i plastfolie og sett det kaldt, det er supergodt på kjøtt og fisk.

Rekene:

Hvis du bruker rå villreker eller scampi, må du ta ut strengen som går langs ryggen. Det gjør du lett ved å snitte skallet langs ryggen med en skarp kniv. Da snitter du også mest sannsynlig kjøttet og kan se strengen som du kan dra ut uten å åpne noe mer. Når formen kjennes veldig varm, heller du i ca 0.5 dl olivenolje, 4-5 fedd hvitløk, tre kvister timian og 3 kvister rosmarin. La dette steke litt før du tar oppi rekene, evt må du steke rekene i to omganger. De rå rekene trenger 2-3 minutter på hver siden mens vanlige reker som er ferdigkokte kun skal varmes reask på begge sider. På slutten legger du noen sitronbiter i, rører om og steker i 1 minutt.

Hell på en skvett hvitvin og server

2018-07-21 20.52.47-1

Krabbene:

Også her varmes formen godt på forhånd før de knekte klørne legges direkte i formen uten noe annet. Jeg la ved estragonstilkene som var ribbet for blader

2018-07-21 20.31.05-1

Stekte klørne et par minutter på hver side til jeg så at det begynte å komme litt saft fra dem- da tilsatte jeg kryddersmøret jevnt fordelt utover

2018-07-21 20.50.17

Nå begynner det å lukte himmelsk- server direkte i formen så du ikke går glipp av en eneste dråpe av det smeltede kryddersmøret og krabbekraften

2018-07-21 20.52.51-1

Dette er et skikkelig slafsemåltid som krever mye godt brød og mange servietter og kanskje skylleboller- og selvsagt noe godt i glasset. Vi nøt en kald tørr riesling fra Rheingau denne kvelden.

God Appetitt!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s