Brent purre med rogn og hasselnøtter

2018-07-19 20.58.18

Denne retten fikk jeg servert av en god venn som er en dyktig kokk og som hadde funnet oppskriften hos Andreas Viestad i Dagbladet. Dette er en modifisert versjon av Viestads oppskrift. Brent purre har vært veldig in  å servere på restauranter de siste årene. Dette er et eksempel på at brent mat kan ende opp i noe positivt. Å brenne purrer er veldig enkelt. Purren bør ikke være for tynn. Skyll purren og kutt vekk det grønne og legg den på en veldig varm grill (direkte grillingen) etter at du har klint den inn med en nøytral olje som feks rapsolje. Hos oss bruker vi gassgrill. Det tar c 20-25 minutter å få purren brent over det hele, du må snu den en gang eller to. Det ytterste laget må være helt forkullet og med fingrene kan du kjenne at innmaten er myk. Da er den ferdig.

Jeg glemte å ta bilde av purrene når de var helt svarte så dette er hvordan de ser ut underveis.

Mens purrene ble grillet, ristet jeg hasselnøtter på en varm panne. Da skallet på nøttene begynte å sprekke, helte jeg nøttene over på et håndkle. Jeg la håndkleet dobbelt og med hendene rullet jeg nøttene slik at skallet løsnet. Nøttene ble deretter hakket grovt.

 

To spiseskjeer creme fraich ble blandet med to så spisekjeer steinbitrogn

2018-07-19 20.45.23

To spiseskjeer rapsolje ble pisket med 1 spiseskje eplebalsamico (du kan bruke eplesidereddik også).

Da purrene var ferdig brente, la jeg dem over på et brett og klippet dem opp på langs slik at innmaten kom frem. Innmaten som skal være myk, ble klippet opp i biter.

2018-07-19-20-51-59.jpg

Ved servering dryppet jeg olje/eplebalsamicoen over (purren er ganske søt og trenger litt syre), pluss rogn/creme fraich, litt rogn og rikelig med deilige ristede hasselnøtter. Nydelig i varmen som er forrett- vi hadde en rosévin fra Nevarra til- det haddde også vært godt med en knusktørr hvitvin.

2018-07-19 20.53.47

velbekomme og nyt…

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s