Helstekt kylling

20180709_203522

Hel landkylling fra Stange gir saftig kylling hvis den tilberedes riktig. Det beste syntes jeg er å beholde den hel

20180709_175154.jpg

Kyllingen skylles godt både inni og utenpå og tørkes med papir. Jeg stappet hulrommet fullt av tykke sitronskiver/båter og bandt lårene i kryss slik at de holder seg samlet gjennom stekingen. Under skinnet på brystsiden la jeg mange skiver smør og salvieblader og hele kyllingen ble satt inn med salt og pepper. Hvis du har tid så kan du sette kyllingen inn med salt og la den ligge kaldt natten over. Da blir kjøttet nesten litt lettsprengt med en god saltsmak.

I en liten langpanne la jeg potetbåter, løkbåter, hvitløksbåter, squashbiter, enda mer sitroner og salvieblader, salt og pepper. Kyllingen ble lagt i en grop med grønnsakene rundt, med brystsiden opp. Jeg skar noen snitt i lårene for at steketiden på disse skulle bli litt kortere. Jeg helte oppi et lite glass eplejuice. Formen ble dekket med aluminiumsfolie.

Formen ble satt inn i midten av ovnen ved 180 gr. En tommelfingerregel er at kyllingen skal steke 30 minutter pr kilo. Denne kyllingen var på 2 kilo så i teorien skulle den være ferdig på 1 time. Etter 45 minutter fjernet jeg folien for å få litt steking av skinnet. Jeg lot nok kyllingen stå i 1 time og et kvarter før jeg tok den ut og deretter fikk den hvile i 20 minutter.

20180709_195948

Jeg syntes kyllingen ble litt lys, så neste gang skal jeg øke temperaturen på slutten etter fjerning av folien.

Med hensyn til kyllingen er dette mat til mange, iallefall 6 personer. Kjøttet ble veldig saftig og mørt, også brytfileten som fort kan bli litt tørr. Sitronene blir karamelliserte og smaker fantastisk hvis du liker litt surt.

20180709_202842

Prøv da vel- retten kan også lages med bare lår.

20180709_203512

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s