Grillet brosme med nøtter og pesto og stekte grønnsaker

20180704_204309

Brosmen er en fisk i torskefamilien og i motsetning til torsk, har den hvitt, fast kjøtt som lukter litt skalldyraktig. Da jeg var ung og bodde i Bergen, var det veldig vanlig med lettsaltet brosme (og lange som er i samme familien, men ikke fullt så fast i konsistensen). Her på Østlandet er det nå mest fersk brosmefilet å få tak i og vi i familien vår anser det som en delikatesse. Filetene er av fin størrelse. De har noen store bein midt i som jeg alltid skjærer bort. Jeg pleier også ta bort den tynneste delen i hale-enden og bruke til noe annet (grateng, plukkfisk…).

Til 2 personer brukte jeg en filet på ca 800 gram. Denne delte jeg i to like stykker som ble lagt i en passende aluminiumsform som var innsatt med litt olje og med et par klatter smør. Saltet og pepret filetene godt på begge sider. Oppå fileten smurte jeg pesto (her ruccolapesto) og drysset grovhakkede hasselnøtter oppå. Et par sitronskiver ble dyttet ned mellom fiskefiletene for smakens skyld.

20180704_200438.jpg

Fisken ble grillet på direkte varme i ca 15 minutter. Fisken flaker seg ikke så du må trykke på den med en finger for å kjenne om den er blitt fast.

20180704_202857.jpg

Til dette ble det servert stekte grønnsaker

20180704_201358

Små blomkålbuketter fra et halvt blomkål ble stekt i en blanding av smør og olje

20180704_202800

Når blomkålet hadde fått farge og kjentes litt møre ut, men fremdeles faste, tilsatte jeg squashen i tynne skiver og stekte videre 2-3 minutter mens jeg rørte, så ble reddikskivene tilsatt og fikk et lite minutt i pannen  før tomater delt i 4 ble tilsatt rett før servering sammen med salt og grov pepper

20180704_203338

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s