Sommerlige lammeskanker

20180701_201338

Ja, dette er tredje innlegget med lammeskanker- jeg vet. Det er heller ikke typisk sommermat, spesielt ikke disse dagene hvor sola skinner hele tiden og temperaturen er midt på 20 tallet. Så er det slik at lammeskanker er veldig lettvint og veldig god gjestemat som for det meste gjør seg selv i ovnen. Vi skulle ha gjester, lammeskankene var tint, gjestene uteble, men middagen ble laget likevel. Bedre å ha rester som fryses ned enn å fryse tint rått kjøtt.

Vanligvis beregner man 1 skank til hver person- disse skankene var ganske store så her ville det nok vært mat til minst 6 hvis det var endel av en meny. Dette er hva jeg brukte:

20180701_114117

Squashen, 4 gulrøtter, 3 kinesiske hvitløk og 6 store banansjalottløk ble delt i grove biter og plassert i bunnen av en ovnsfast form sammen med noen hele tomater. Skankene ble brunet i en panne på alle sider

20180701_115157

Skankene ble lagt oppå grønnsakene og urter (bladpersille, timian og rosmarin ble brukt her) ble lagt innimellom sammen med noen sitronskiver. Helte over 0.5 dl eplecidereddik. Kokte ut pannen med litt vann (ca 0.5 dl) og helte over. Saltet og pepret godt.

20180701_120335

Som dere ser så var skankene veldig store og det var vanskelig å få på lokket på gryten. Det hele synker sammen etterhvert så det gjør ingenting. Sto i ovnen ved 125 gr i ca 6-7 timer, Det dannet seg mye væske som rant litt over, så det er lurt å ha et bakepapir under på stekebrettet.

20180701_201342

Kjøttet ble denne gangen servert med en jordskokkpure- jordskokken har en fin nøtteaktig smak som passer godt til stekt lam. Kjøttet ble mørt og falt lett fra hverandre, det blir også en veldig god litt syrlig, men også litt søtlig sjy til. Det smakte nydelig litt sent på kvelden da solen var på hell og temperaturen på vei ned.

20180701_201719

Til denne retten serverte jeg en tysk rødvin fra vindistriktet Ahr- den er laget på druen Frühburgunder eller som den egentlig heter, Pinot Noir Précoce. Denne druen skal være en mutasjon av Pinot Noir som modnes tidligere enn denne. og såvidt jeg kan forstå og som vinfruen vi kjøpte vinen av også sa, det er ingen som kan kjenne forskjell på vinene laget på de to druene. Vinmonopolet har et par tyske rødviner som er laget på denne druen, men ingen fra Ahr. Så hvis du er i det området (vest for Bonn) så anbefales disse røde vinene.

20180701_201459.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s