Ceviche av kamskjell med mango og chili

Ceviche er en rett som stammer fra Peru og som benyttes i mange land i Latin-Amerika. Retten består av rå fisk og/eller skalldyr marinert i saft fra sitrus, oftest fra lime. Fisken og skalldyrene forandrer da farge og ser kokte ut. Marineringen kan gjøres en stund før servering, minst 1 time i kjøleskapet, men det gjør absolutt ingenting om den gjøres over flere timer. Vanligvis brukes jeg ferske kamskjell når jeg skal steke dem eller servere dem helt rå som feks carpaccio, men i denne retten er det helt topp å bruke frosne kamskjell. Ved servering er det vanlig å tilsette frukt og grønnsaker og her kommer en av mine favoritter

Som forrett til 8 personer:

2 pk frosne kamskjell (litt store)

2 mango

1 halv potte koriander

1 rød chili

1 agurk

saften fra 6 lime

2 ss extra virgin olivenolje

salt og pepper

Halvtin kamskjellene i kjøleskapet natten over. Fjern isen som ofte danner seg rundt muskelen. Del hvert kamskjell i 3 skiver slik at de blir runde. Legg de i en boks og hell over limesaften, legg på lokk og sett dem i kjøleskapet.

Del agurken på langs og skrap ut kjernene. Del resten opp i små terninger. Rens chilien for frø og hinner og finhakk. Skrell mangoene og skjær den i tynne skiver som du stikker rundinger ut av, på samme størrelse som kamskjellskivene. Dette gjøres best med en utstikker ala pepperkakeformer, evt kan du skjære dem ut for hånd. Det som blir igjen av mangoen deler du i små terninger som du blander med agurkterningene og chilien. Finhakk korianderen og rør inn i blandingen. Når du er ferdig med marineringen, siler du fra limesaften og lar kamskjellskivene renne litt av seg.

Ved servering legger du kamskjellskivene i taksteinmønster i en ring med mangoskiver innimellom. I midten plasserer du agurkblandingen. Med en skje drypper du litt av limesaften over retten og deretter drypper du litt olje over. Tilslutt et dryss med flaksalt og grov pepper.

20180602_194000

Tips: hvis du ikke er innstilt på å lage skiver av hverken kamskjellene eller mangoen, så kan du dele kamskjellene i 4 og marinere dem slik, mangoen i biter og ha dem sammen med agurken. Da kan du blande alt i en bolle etter at skjellene er ferdig marinerte og servere i små glass feks. Det smaker like godt og er mindre arbeidskrevende. Får du noen rester så putt det i kjøleskapet og spis det til lunch dagen etter…

Denne oppskriften kan også brukes med fisk- jeg foretrekker hvit mager fisk fremfor fet fisk, men det er en smakssak. Du kan også variere tilbehøret, avocado og vårløk er vedlig godt, kanskje litt jordbær også??

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s