Denne retten er inspirert av mat vi har spist på Costa Brava der det flommer over av fisk og skalldyr. Den er tilpasset norske råvarer og det er bare fantasien og kanskje lommeboka som er med på å styre hva innholdet skal være. Det er super gjestemat siden alt lages i en panne- nesten. Spesielt er det gunstig når man er flere enn to.
Denne oppskriften holder til 6-8 personer, litt avhengig av om du har forrett.
Kok opp et nett med blåskjell til de såvidt åpner seg. Ta vare på kraften og sett blåskjellene til side. De bør helst stå i romtemperatur, blir de kjøleskapskalde mister de litt av bløtheten sin. Sett stekeovnen på 190 gr C.
Skjær poteter i skiver på ca 2 mm og dekk langpannen- det er ikke mulig å si hvor mange poteter fordi det kommer an på størrelsen både på langpanne og på poteter. Jeg har ganske stor langpanne med høye kanter. Rens 4 rødløk og skjær dem i skiver, det samme med 4 fedd hvitløk. Begge plasseres oppå potetene. Rens to røde chili for hinner og frø, skjær dem i tynne skiver og dryss dem over potetene.
Strø over hakket bladpersille
Rens og skjær 2 røde og 2 gule paprikaer og skjær dem i strimler. Legg paprikaen oppå alt det andre og dryss over salt og pepper
Legg på et nytt lag med potetskiver, salte og pepre igjen, hell på blåskjellkraften- ikke for mye, det skal være ca en liten kopp. Dekk pannen med aluminiumsfolie og sett midt i ovnen
La grønnsakene bake i 1 time. Skru så ovnen opp på 220 gr C.
Ta ut pannen og legg på ca 2 kilo fisk som er skåret i stykker. Salte litt. Her kan man velge, men jeg anbefaler hvit fisk mager fisk. Jeg har brukt koljefilet og isgalt, 50:50.
Stek fisken i 6-8 minutter (steketiden er avhengig av fisken du bruker).
Hell tilslutt over de nesten ferdigkokte blåskjellene og stek videre i ca 5 minutter til skjellene blir varme, hell deretter over 700 gr reker og sett inn igjen pannen et par minutter.
Ta pannen ut av ovnen og sett den rett på bordet. Du må gjerne ha på urter underveis.
Potetene blir litt misfarget men de trekker til seg utrolig mye god smak av kraften og det blir også en herlig skysaus.
Jeg serverte med foccacia og hjemmelaget hvitløksmajones med ramsløk- populært og veldig godt!