Suppe av ugress

I flere år har jeg tenkt at nå, nå må jeg prøve å lage suppe av nesle. I dag fikk jeg endelig ånden og roen til å gjøre det. Dvs, jeg blandet nesleskudd med unge skvalderkålskudd og spedde på med litt ramsløk. Ramsløk finnes ikke i området her, men jeg satte noen løker i fjor som er kommet opp i år.

Et par sjalottløk, to poteter og en grønn chili ble kuttet opp og stekt i olje i en gryte. Deretter tilsatte jeg litt kyllingbuljongfond og 1 liter vann og kokte i ca 15 minutter til potetene var myke.

Tilsatte da nesle/skvalderkål og 3-4 blader ramsløk som var kuttet grovt og kokte videre i 4-5 minutter.

Suppen ble most med en stavmikser og smakt til med salt og pepper

20180510_203142

Ved servering ble det tilsatt en klatt rømme og suppen ble pyntet med litt olje og grov pepper

Velbekomme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s