Kardemommekringle

Gjærbakst betyr deilig lukt i huset. Oppskriften på denne kringlen har jeg funnet i bladet Isabellas:

Deig:

60 gr smør

1 dl H-melk

1/2 pk tørrgjær (6 gr)

3/4 dl sukker

1 klype salt

1 spiseskje kardemomme

1 teskje kanel

1 egg

ca 300 gr hvetemel

Smelt smøret og bland med melken. Tilsett gjæren og rør litt rundt- bruker du fersk gjær så løs opp gjæren i væsken. Tilsett resten av ingrediensene og 3/4 av melet og bland til en deig. Resten av melet tilsettes litt om gangen til deigen er blank og smidig. Dekk til deigen og hev i 30 minutter.

Del deigen i 3 like store deler. To deler rulles ut til pølser på 50 cm som snurres rundt hverandre. Den tredje delen formes som en stor bolle som legges på et stekebrett. Legg den sammensnurrete pølsen rundt bollen som en flette, trykk endene sammen slik at alt holdes sammen.  Hev på ny- jeg hevet i 1 time.

Til fyllet ble 25 gr mandler malt fint i en foodprocessor (du kan også bruke mandelmel). Tilsatte så direkte i processoren 50 gr smør og 1/2 dl sukker og kjørte alt sammen til en smørblanding. Den ferdighevede kringlen ble penslet med egg. Brukte to teskjeer til å lage 8 hull i selve bollen. Disse ble fylt med smørblandingen. Det blir litt klinete, bare bruk fingrene til å dytte alt godt nedi.

Drysset over grovhakkete nøtter (20 gram hasselnøtter og mandler) og litt sukker. Kringlen ble stekt ved 200 grader i 15 minutter.

20180509_145046

Det luktet godt og smakte godt!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s