Vårlige lammeskanker

Jeg har laget lammeskanker mange ganger og da oftest med litt varme smaker- dvs smaker av krydder som jeg forbinder med vinter. Nå er jeg mer enn klar for våren og da tenkte jeg at det må gjenspeile seg i smakene også på lammeskankene jeg hadde bestemt meg for å servere og valget falt da på sitrussmaker.

Til 4 personer:

4 lammeskanker ble brunet i olje på alle sider i en panne ved ganske høy temperatur og deretter lagt over i en ovnsfast gryte.

20180407_114439

2 gulerøtter i biter, 2 finhakkede løk og  3 stilker stangselleri i skiver ble stekt i panna til alt hadde fått litt farge. Tilsatte noen stilker fersk timian, 2 laurbærblader, 1 kinesisk hvitløk i biter, litt salt og pepper og stekte så videre 1-2 minutter. Tilsatte en terning hønsebuljong, 2.5 dl vann og 1 dl eplejuice. Og så kommer det som gir en fantastisk smak: Revet skall og juice av 1 sitron, revet skall og juice av en lime og revet skall og juice av 1 stor appelsin.

20180405_093033.jpg

Alt ble kokt opp og helt over skankene i gryten

20180405_094031

Gryta med lokk ble satt inn i ovnen ved 125 grader C og er sto den i 4-5 timer. Kjøttet var da løsnet fra beina og det hadde dannet seg en flott kraft i bunnen. Kraften ble silt og helt over i en gryte og redusert til ca halvparten. Jeg hadde tenkt å røre inn litt kaldt smør før servering men fordi Jeg ikke fjernet noe av fettet i kraften denne gangen, ble sausen helt perfekt i seg selv. Kjøttet og grønnsakene ble satt tilbake i ovnen og sto der frem til servering ved 65 grader C.

Ved servering tok jeg ut alt av gryten og la et lag med nykokt bulgur i bånn og la tilbake kjøttet og grønnsakene oppå bulguren. Sausen ble servert i en mugge ved siden av. En grønn salat med granateplekjerner smaker godt til.

20180407_114401.jpg

Selv om bildet viser en litt «messy» fremstilling av retten, var det utrolig gode smaker av sitrus og lam her. Det er bare å prøve- samme rett kan også lages med stykker av lammebog. Prøv da vel!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s