Fennikel, bacon og sopp- godt tilbehør til fisk

Fennikel er spesielt viktig fordi den inneholder vitamin K som bidrar til at proteiner som gjør at blodet vårt koagulerer når det skal, produseres på en riktig måte. I tillegg inneholder fennikel kalium som er med på  å regulere blodtrykket. Fennikel har en fantastisk smak av anis og lakris og kan spises både rå og varmebehandlet. Anissmaken passer godt til fisk, spesielt stekt fisk. Kokt er den veldig god til lammekjøtt.

Her har jeg laget en varm salat av fennikel, bacon, hakkede hasselnøtter og sopp (jeg brukte kantareller fra fryseboksen, men fersk sopp fra butikken er også supert).

20180401_183721

Baconet ble stekt i panna uten fett, soppen ble tilsatt og stekte i baconfettet til den var litt sprø. Dernest ble fennikelen som var tynt oppskåret (jeg brukte mandolin) tilsatt og fikk steke med et par minutter- den skal være litt sprø- før nøttene også fikk steke med et minutt eller to.

20180401_190428

Saften fra en halv sitron ble klemt over og rørt inn sammen med litt salt og pepper før servering. Denne gangen ble salaten servert til stekt lange med potet og sellerimos.

20180401_191325

Pynt gjerne med litt grønt- jeg hadde ikke noe tilgjengelig. Fantastisk smakskombinasjon- velbekomme..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s