Lammecarré med hvitløkstekte neper

Vanligvis pusser jeg beina på lammecarréen slik at det blir en sammenhengende filét med beina stikkende ut. Denne gangen gjorde jeg ikke det- carréen var på 450 gram og hadde endel kjøtt på beina som jeg ikke ville gå glipp av. For å gi måltidet et vårlig preg, til tross for snømassen rett utenfor døra her i lavlandet, fant jeg frem noen neper som ble stekt sammen med hvitløk. Mengdene som er brukt her er til 2 sultne personer.

Carrén hadde lite fett på oversiden så jeg skar ikke bort noe, men rutet det som var. Gned kjøttstykket inn med salt og pepper på begge sider og brunet det på sidene ved høy varme i litt olje.

For glasering brukte jeg<.

20180331_190328

2 store spiseskjeer grov sennep ble blandet sammen med en spiseskje honning, en spiseskje timiansukker (du kan bruke tørket eller frisk timian og litt mer honning istedenfor) og et par fedd hvitløk, hakket. Bruk en gaffel eller en liten visp til å piske det lett sammen. Blandingen ble fordelt på fettsiden av kjøttet.

20180401_091156

5-6 poteter ble skrelt, skåret i skiver og fordelt i en liten ovnsfast form med litt olje, salt og pepper.

20180331_190720

Potetene ble stekt ved 180 gr C i 20 minutter. Da ble kjøttet, med steketermometer inne i filéeten, plassert oppå potetene og temperaturen ble skrudd opp til 200 gr. Stekte til temperaturen på kjøttet var ca 70 gr. Det tok ca 15 minutter, men du må prøve deg frem. Vil du ha kjøttet mer rosa må du satse på 65-68 gr.

Til denne retten ble det servert stekte neper med hvitløk og brokkolino

20180331_184712

Nepene og hvitløken ble skåret i tynne skiver og brokkolinoen i små biter. Alt ble stekt i smør til nepene såvidtbegynte å bli møre. Drysset ristede sesamfrø på før servering.

20180331_202341

KJøttet ble skåret opp mellom beina- det kan være litt vanskelig etter at det er stekt så det er lurt å skjære igjennom kamsiden før steiking. Det er ingen saus her, men fettet fra kjøttet som renner ned på potetene gir en fabelaktig smak og litt sky.

Veldig god kombinasjon- lam og neper!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s