Kylling i ovn med chorizopølse og grønnsaker

Ovnstekt kylling er noe av det enkleste du kan lage hvis du skal ha mat til mange, feks en søndagsmiddag med barn, svigerbarn og barnebarn. Det meste kan forberedes i god tid. I tillegg kan alt stekes samtidig og blir ferdig i underkant av 1 time.

Til 6 storspiste voksne og 3 småspiste barn brukte jeg:

ca 2 kilo av den øverste delen av kyllinglåret

1 pose røde stjerneløk (du kan godt bruke sjalottløk)

2 rødløk

2 kinesiske hvitløk (du kan istedenfor bruke 5-6 vanlige hvitløksfedd)

1 stor gul paprika

2 røde spisspaprika (de er søtere en vanlige paprika som du også kan bruke)

1 sitron

Oregano, frisk eller tørket

Timian, frisk eller tørket

salt og pepper

Marinade:

1.5 dl hvitvin eller eplejuice eller vann

3-4 ss balsamicoeddik

4-5 ss olivenolje

Hvis du har tid så mariner kyllingen. Hvis ikke dropp det, men lag marinaden likevel ved å piske de tre ingrediensene sammen. Du kan godt la kyllingen ligge i marinaden over natt. Legg en tallerken over så du er sikker på at alt er dekket av væsken, evt kan du putte alt i en plaspose.

20180305_071040

Løk, stjerneløk og hvitløk ble kuttet i passende biter. Paprikaene ble renset for frø og alt det hvite og skåret i tynne skiver. Alt ble blandet i langpannen. Chorizopølsene ble skåret i små biter med skinnet på og fordelt i pannen, sitronen ble skåret i skiver og fordelt. Drysset over krydder og urter.

20180305_071016

Kyllingbitene ble fordelt over det hele, saltet og pepret og marinaden ble helt over.

20180305_071115

Det hele stekte i midt i ovnen på 210 gr C i ca 50 minutter. Hvis du syntes at kyllingen begynner å bli brun på slutten og det er en liten stund til dere skal spise, så skru ned ovnen til 170 gr. Trikset for å sjekke at kyllingen er ferdig er å stikke noe spisst inn i den tykkeste delen av kjøttet og se om saften som kommer ut er klar.

20180305_071146

Det dannes en fabelaktig god sky som er en blanding av marinaden og safter/fett fra kjøttet og også fra grønnsakene. Denne gangen skulle retten være litt spanskinspirert så det ble servert spansk ris til (den ligner litt på risottoris og blir litt grøtete). På grunn av den gode skyen, vil det også være topp med kokte poteter.

20180305_071459

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s