Hønsesuppe med nudler og asiatiske smaker

Her i huset er vi for tiden forkjølte og et gammelt kjerringråd sier at hønse/kyllingsuppe laget av kraft kokt på bein og brusk, skal være en god kur mot forkjølelse. Det finnes vel ingen vitenskapelige bevis for dette, men suppe er jo godt.

Nok til 4 personer pluss ekstra kjøtt til noe annet:

2  høner på ca 1 kg hver
1  løk i grove biter
2 røde chili skåret i tynne skiver
2 kinesiske hvitløk delt i 4
5 cm fersk ingefær, skrelt og skåret i små biter
2 stilker sitrongress skåret i ringer (fjern det ytterste laget)
1 halv selleri rot  i grove biter
1/2 potte med koriander

Hønene ble skylt og lagt i ei gryte med alle grønnsakene oppå

20180222_131200

Fyll på vann til hønene er dekket og litt til. Prøv å dytt grønnsakene slik at mesteparten er under vann. Strø over noen pepperkorn.

Kok opp og la det småkoke på veldig lav varme i 2-2.5 time til kjøttet løsner lett fra beina. Ta opp hønene og sil kraften. Kast grønnsakene. Vil du ha en helt klar kraft, må du sette kraften kaldt slik at fettet flyter opp og stivner (da mister du også litt av den gode smaken). Fjern fettet og sil væsken gjennom et kaffefilter eller et rent klede.

Hønene er lettest å rense når de er litt varme. Fjern skinn og løsne kjøttet fra beina. Kast skinn og bein og del opp kjøttet i passende stykker.

Kok opp krafta. Tilsett nudler som er brukket opp i mindre biter slik at de er lettere å spise med skje. Når nudlene er ferdige etter 3-4 minutter, tilsett 3 vårløk som er skåret i ringer, saften av 1 lime og 1 ts asiatisk fiskesaus sammen med kyllingkjøttet. Kok opp igjen, trekk gryten fra varmen og tilsett en pose ferdigvasket babyspinat. Smak til med salt og pepper og evt litt mer limesaft. Ved servering, dryss over litt koriander.

20180222_191228

Jeg vet ikke helt når det gjelder forkjølelsen- men jammen smakte det godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s