Brasseri Ouest- super mat- slett service.

Inspirert av flotte anmeldelser og gode rykter, var forventningene store til kveldens utflukt- Brasseri Ouest. Kveld og kveld, vi hadde fått bord fra klokken 17.30-19.40. Mine medsøstre var allerede der da jeg ankom og satt og koste seg med et glass vin. Menyen ligger ved kuverten som bordbrikker og er skrevet på en blanding av engelsk, fransk og noe som ligner norsk. Vi fikk god tid til å studere den. Etter at vinen var servert- før jeg kom- var det ingen interesse for vårt bord og etter yttrligere en halv time måtte vi huke tak i en annen servitør for å be om å få . Da kom det deilig brød på bordet sammen med pisket smør. Det var da noe. Nå hadde vi snart brukt opp halvparten av vår tilmålte tid. Det var lite folk da vi kom så det skyldtes ikke det, snarere at vår kelner var glad i å prate med andre enn oss. Vel- dere har sikkert skjønt at vi ikke var fornøyd med servicen…

Over til det vi var der for- maten. Inspirert av matopplevelser i Frankrike bestilte jeg «escargot maxima with mushroom ragu and parsley» til forrett.  Når jeg har spist snegler i Frankrike så har de alltid vært av dem formen som du må pirke ut av huset. Her ble 1-en- snegle servert uten hus på en seng av byggrisotto med sopp og persille

20180209_125357

Da jeg hadde forsonet meg med at dette egentlig var en sopprisotto laget på byggryn, lot jeg meg henføre av de fantastisk rike smakene i hele retten. 4 sprø flak av noe som kan være et tangprodukt var utrolig godt og gjorde at risottoen ble lett. Jeg glemte helt at det var bare 1 snegle der.

Til hovedrett valgte jeg «sauteed veal liver with potato purre, apple and marjoram jus».

20180209_125534

Dette var helt perfekt. Leveren var stekt akkurat passe sånn at den var rød, men ikke blodig. sSusen var himmelsk- jeg hadde sett for meg en mye tynnere variant. Denne var laget på demi glac og heldigvis var det utlevert en skje slik at jeg kunne få med meg smitt og smule. Sausen var tilsatt masse gule frø som lignet på sennepsfrø (ble bekreftet av servitør). De tilførte ikke noe smak, men ga en god tekstur når de knaste i munnen. De små kulene med eplemos som lå på litt potetmos ga en frisk syrlighet til retten, men det var ingen tvil om at det var leveren og sausen som spilte hovedrollen her. Megagodt!!

Til dessert ble det valgt «white chocolate mousse with lavender, candied ginger and peach sorbet». For meg er alltid hvit sjokolade en innetier, så også denne gangen.

20180209_125637

I tillegg til hvit sjokolade mousse var det flak av hvit bakt eller brent sjokolade. Brent hvit sjokolade får en nydelig brun farge og en flott karamell lignende smak. Lavendelen var sprø mens ingefæren og ferskensorbeten var litt tamme. Som helhet var det en nydelig dessert.

Til hele måltidet drakk vi en vin fra Jura

20180211_113408

Den er laget på 100% chardonnay. Vinen har en fantastisk dyp gulfarge. Den var fet og en veldig fyldig smak samtig med at den var veldig fruktig, smakte nesten litt nøtter. Såvidt jeg kan se har den gått ut av vinmonopolets sortiment hvor den kostet ca 360 kr- men som en av spisevenninnene sa: livet er for kort til ikke å drikke dyre viner 🙂

Konklusjon: besøk gjerne Brasseri Ouest for maten sin del- den var herlig!!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s