Hverdagssuppe med parmesan

I det siste har vi hatt nokså surt vær og da vi skulle ha gjester til lunsj trengte jeg noe som både kunne lages på forhånd og som varmet godt. Da ble valget en suppe. Da fikk jeg samtidig brukt opp rester fra kjøleskapet. Her har jeg brukt (til 4 personer):

2 gulerøtter i små biter

Et lite stykke sellerirot i biter

ca 1/2 brokkoli i biter

ca 1/4 hode frisésalat i strimler

1 ss tomatpure

1 hakket løk

1/2 fennikel, hakket

1 lite stykke spekeskinke i biter

2 grønnsaksbuljongterninger

parmesan

olje

salt og pepper

litt spisskummenpulver

20180201_081115

Varmet et par spiseskjeer olje i en gryte på middels varme og tilsatte løken. Denne ble stekt til den ble myk og blank. Tilsatte resten av grønnsakene og spekeskinka og rørte godt rundt. Stekte dem et par minutter. Tilsatte så en god spiseskje tomatpure og rørte  rundt før 1.5 liter vann og buljongterningene ble tilsatt. Skorpen på parmesanosten- det gule utenpå, ble skylt under varmt vann for å mykne vokslaget som så ble skrapet av med en kniv. Skorpen ble tilsatt i gryten og det hele fikk koke i minst 1 time. Min erfaring er at suppen blir enda bedre hvis den får avkjøle litt og så bli oppvarmet igjen.

Parmesanskorpen tilfører suppen en helt spesiell smak og ble fjernet før servering.

20180201_130052

Denne suppen kan lages med hva som helst- du kan tilsette poteter, bønner, linser osv. pølser eller andre kjøttrester- du kan også sløyfe kjøtt helt. Ved seervering ble store boller med revet parmesan satt på bordet sammen med hjemmelaget aioli og foccacia. Suppa falt i god smak både hos gjestene og vertskapet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s