Grov foccacia med basilikum og soltørkede tomater

Dette er en halvgrov variant av foccacia. Hvis du vil ha den høy slik som her kan du bruke en liten langpanne (ca 23×33 cm). Da kan du skjære skiver av den. Vil du ha den flatere slik at du kan skjære brødet i firkanter, må du bruke en større langpanne.

Her har jeg brukt:

1 l fint hvetemel

4 dl fint sammalt hvetemel

1 pk tørrgjær

3-4 ss olivenolje

2 små teskjeer fint salt

1 liten teskje sukker

ca 7 dl vann

Alle ingrediensene ble tilsatt bollen og deigen ble eltet i en kjøkkenmaskin i ca 10 min til den var seig. Den blir litt løs med disse mengdene, men altså seig. Hevet deigen under et håndkle i ca 1 time.

Dekket langpannen (23×33 cm) med bakepapir og helte deigen over. Deigen var såpass fast at den trengte litt hjelp under helle-prosessen. Brukte hendene og glattet ut deigen slik at den dekket hele pannen.

20180201_181705

La over håndkleet og hevet i enda 45 minutter. Stekeovnen ble satt på 200 gr C. Etter heving helte jeg ganske mye olivenolje over deigen, dyttet ned oppskårne soltørkede tomater og strødde over tørket basilikum og flaksalt.

20180201_181644

Stekte brødet på nederste rille i ovnen i ca 30 minutter. I denne pannen blir brødet ganske høyt og trenger derfor lengre steketid enn om du bruker en større panne hvor brødet er flatere. Er brødet lyst etter 30 minutter så øk steketiden. Alle ovnene er forskjellige.

20180201_181623

Dette brødet var mer gyllent enn bildet gir uttrykk for. Det er viktig å være raus med oljen- da oppnår du sprøere stekeskorpe-

Brødet er supert til supper og også bare i seg selv- ekstra godt med aioli på….

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s