Brownie med chili og havsalt

Er du glad i sjokolade blir du aldri lei av brownie. Denne oppskriften er inspirert av letsbake.no hvor jeg har erstattet noe av sjokoladen  med mørk sjokolade tilsatt chili og havsalt. Husk at når du lager brownie må du ikke røre for mye for da blir kaka hard.

300 gr sukker

180 gr smør

3 egg

6 ss kakao

100 gr kokesjokolade

100 gr mørk sjokolade med chili (feks fra Lindt)

100 gr mørk sjokolade med havsalt (feks fra Lindt)

1 liten ts fint salt

1 liten ts bakepulver

90 gr hvetemel

 

All sjokoladen ble hakket fint. Smøret ble smeltet i en gryte, -ikke ha for mye varme når du smelter smøret. Tilsett sukkeret mens du holder gryta på plata og rør i ca 2 minutter. Hell blandingen over i en skål. Tilsett ca 1/3 av sjokoladen og rør til den er oppløst. Tilsett eggene, ett om gangen, mens du rører mellom hvert egg. Sikt inn de tørre ingrediensene og rør dem forsiktig inn i deigen. Tilsett halvparten av den gjenværende sjokoladen og vend den inn. Den trenger ikke å smelte. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren oppå papiret. Fordel røren utover pannen. Strø over resten av sjokoladen.

20180201_181601

Stek kaken ved 175 gr C i ca 35 minutter. Kjenn med en pinne eller lignende om den er stekt når det er gått 30 minutter. Kaka skal være litt klissete, men ikke rå. Du må nesten prøve deg frem. La kaka bli kald i formen før du flytter den over på et fat. Den har lett for å krakelere litt, men jeg pleier å dytte den sammen siden den er  klissete inni.

20180201_181458

Dette er nok en voksen brownie. Den smaker mørk sjokolade og du kan såvidt kjenne  chilien og et sting av salt. Neste gang skal jeg tilsette litt chilipulver og litt Maldonsalt i tillegg.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s