Bringebær med marengs og hvit sjokolade

Dette er en lettvint dessert hvor du kan gjøre ferdig alle elementene i god tid på forhånd. Foruten bringebærene består den av marengs, hvit sjokoladekrem og brent hvit sjokolade.  Alt er holdbare elementer; marengsen og den hvite sjokoladen holder seg i flere uker hvis de oppbevares i tette bokser ved romtemperatur og sjokoladekremen holder seg flere dager i kjøleskapet.

Oppskriften holder til minst 8 personer:

Marengs: 2 eggehviter og noen få korn salt piskes helt stive med en håndmikser. 80 gram melis tilsettes deretter litt om gangen mens det piskes videre til massen blir ganske seig.

Marengsmassen ble smurt jevnt utover et bakepapir på et stekebrett

20180126_150048

Marengsen ble stekt ved 100 gr C i 2-3 timer- litt avhengig av hvor tjukk den er. Jeg pleier å skru av ovnen og la marengsen stå inne i ovnen til den er helt kald- gjerne natten over. Siden dette er marengs som ikke skal benyttes til kake som pavlova, brekker jeg den opp i biter og oppbevarer den romtemperatur i en tett boks med lokk.

20180123_155018

Brent hvit sjokolade: 150 gr hvit sjokolade ble hakket fint og overført til en stekeplate dekket med bakepapir. Hvit sjokolade er veldig søtt så hvis du vil og er litt dristig kan du drysse over bittelitt flaksalt så får du den fine kombinasjonen mellom søtt og salt- det skal være mest søtt…

Sjokoladen ble bakt i ovnen ved 180 gr C i ca 10 minutter. Du må følge litt med så sjokoladen ikke blir brent på ordentlig. Den skal bare bli karamellbrun på fargen. Sjokoladen smelter litt ujevnt og blir noe boblete

20180123_154734

Når sjokoladen er kald  blir den sprø og knasig og da brekker jeg den opp i mindre biter og oppbevarer den i en tett boks i romtemperatur.

Hvit sjokoladekrem: Hakk 150 gr hvit sjokolade fint og ha i en bolle. Kok opp 1 dl kremfløte

Hell den varme fløten over sjokoladen og rør til all sjokolade har smeltet og du får en fin jevn løsning

For å tilføre litt friskhet kan du feks ha i litt finrevet limeskall. Kremen skal stå kaldt i minst 1 døgn for å få den rette konsistensen- den blir en glatt fin krem.

Servering: En god spiseskje krem strykes ut på en tallerken, bruk baksiden av skjeen til dette. Fordel bringebær på tallerken (jeg har også med hell brukt multer), dryss over brent sjokolade og noen biter marengs som du knuser i hånden mens du drysser det over tallerken. Har du litt krem til overs så legg på en ekstra klatt…

Den brente hvite sjokoladen smaker nesten som karamell og er farlig god…

20180126_113502

God fornøyelse!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s