Stekt uer med kantarellsaus

Fiske av uer er ganske begrenset i Norge. Nord for ca Ålesund er det forbudt med unntak av juksefiske midt på sommeren. Grunnen til at vi av og til likevel kan få tak i uer er at det er et biprodukt ved fiske av andre sorter. Her i Oslo kan man få tak i lettsaltet uer skåret i skiver eller som fersk uerfilet

 

I denne oppskriften har jeg brukt to fileter- til 2 personer. Filetene ble saltet i 20 minutter og skyllt før bruk.

Kantarellsausen:

Du kan naturligvis bruke ferske kantareller eller annen sopp, jeg har brukt en pose kantareller fra fryseren- jeg vet ikke hvor mye det tilsvarer i fersk vekt, men frossen hadde soppklumpen størrelsen av en dame-neve.

De tinte kantarellene fikk steke på varm tørr panne slik at all væsken fordampet. Tilsatte så litt rapsolje slik at kantarellene ble gylne. Tilsatte litt smør sammen med en finhakket sjalottløk og et finhakket hvitløksfedd. Skrudde ned varmen litt og lot det hele surre 2-3 minutter. Hvitløken blir fort brent så pass på- rør ofte. Tilsatte ca 1.5 dl matfløte som ble redusert til ca halvparten. Presset over saften fra en halv sitron og smakte til med salt og pepper. Blir sausen for tjukk, tilsett litt vann og kok opp. Rett før servering tilsatte jeg hakket bladpersille. Sausen skal ikke ha konsistens av stuing, men være flytende.

Fiskefiletene ble delt i to og innsatt med grov pepper. Brunet begge sider i rapsolje og etterstekte i olje-smørblanding til kjøttet var gjennomstekt. Uer har tett kjøtt så det faller ikke så lett fra hverandre og det trenger litt steketid-  2-3 minutter på hver side- lenger hvis filetene er tjukke.

La et speil av sausen på tallerkenen og plasserte et fiskestykke på toppen med skinnet opp. Drysser litt små agurkterninger over for å få et sprøtt element. Ristede nøtter som er grovhakket, er også et alternativ. Retten ble servert med poteter.

20180121_200356

Veldig godt 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s