Enkel forett med avokado

Denne retten er inspirert av Mats Paulsen som er hobbykokk og musiker og trønder. Højdaren i denne retten er dressingen som består av:

1 ts dijonsennep

3 ss god balsamicoeddik

4 ss olivenolje

1 ss teriyaki saus eller søt soyasaus

1 ss creme fraiche

saften av 1/4 sitron

salt og pepper

Sennepen og eddiken røres sammen først. Når det er så små mengder syntes jeg det er best å bruke en gaffel. De andre ingrediensene røres sammen en og en. Tilslutt smakes til med salt og pepper. Fargen på emulsjonen er som sennep. Du kan ta vare på resten av dressingen som du ikke bruker i et tett glass.

Avocadoen deles og steinen fjernes. Avokadoen skal ut av skallet så enten skreller du den forsiktig eller du graver den ut i et stykke. Legg en halv avokado på en salatseng. Fyll dressingen i hullet, strø litt hakkede valnøtter rundt og drypp litt balsamico over alt. Her brukte jeg en søt balsamico. Strø over litt urter eller som her, litt finstrimlet salat.

Dressingen smaker himmelsk 🙂

20180114_145150

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s