Karbonader av lammekjøttdeig

Her i ter vi lammefans. Jeg syntes ikke alltid det er lett å få tak i kjøttdeig av lam så lykken var stor da jeg her en dag fant fersk lammekjøttdeig fra Lofotlam hos REMA1000. Den var lys og delikat på fargen. Kjøtt av Lofotlam regnes som å ha høy kvalitet. Lammene beiter ute i Lofotnaturen det meste av livet sitt. Det skal ha naturlig salt og kryddersmak. Mht lammedeigen syntes jeg ikke det var lett å kjenne utover en god lammesmak. Deigen tålte godt å bli spedd- det jeg laget var nok mer kjøttkaker formet som karbonader. De blir saftigere enn rene karbonader.

!.2 kg lammekjøttdeig

2 ts salt

1 ss grov pepper

1 ss malt spisskummen

ca 60 gr potetmel

ca 5 dl vann

litt grovhakket koriander

Med eltekrokene på håndmikseren, rørte jeg først inn saltet og deretter pepperen

20180104_152552

Det er viktig å bruke litt tid på å elte inn saltet siden det er med på å binde vannet under speingen. Deretter ble de andre ingrediensene minus vann tilsatt og rørt inn.

20180104_152816

Etter at det tørre var rørt inn spedde jeg med vann litt etter litt mens jeg eltet med maskinen. Konsistensen må du prøve deg frem til, den må ikke bli for løs. Jeg smaker alltid om deigen er nok saltet før jeg avslutter.

20180104_154911

For at deigen skulle få sette seg dekket jeg den med plast og lot den stå minst 30 minutter kaldt før jeg begynte å steke dem. Det er lurt for konsistensen på de ferdige karbonadene.

Stekte karbonadene til det ikke sivet ut væske med saft på da jeg stakk i dem med en kniv. Hadde dette vært kjøttkaker hadde jeg bare brumet dem og kokt dem ferdig i kraft (saus).

Karbonadene tåler godt frysing. Her har jeg servert dem til lunsj med ristet brød, squash, stekte sukkererter og rødbetsalat . Bare fantasien setter grenser for hvordan du vil servere dem. Velbekomme..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s