Stekt lysing med potetmos og feltsalatpesto

Etter mye kjøtt av forskjellig slag var lysten  på fisk stor. En pakke lysingfilét lyste bokstavelig mot oss i fryseboksen hjemme og ba om å bli tint. Som sagt så gjort. Lysing har av og til noen leie bein i midten av filéten som jeg pleier å ta bort ved å skjære et snitt innover til der beina slutter. Filéten blir litt smårar, men jeg lager fine porsjonsstykker etterpå.

Etter pinnekjøttmiddagen 1 juledag var det en stor gryte med kokte poteter igjen. Da ble det gjenbruk. Halvparten av potetene ble kokt opp i vann og fikk koke i ca 5 minutter slik at de ble gjennomvarme. Vannet ble helt av og potetene fikk tørke litt i gryta på varmen. Deretter laget jeg vanlig potetstappe  med melk og smør. Jeg fant noe urtesmør i kjøleskapet som ble rørt inn og ga stappa både litt farge og smak. I kjøleskapet fant jeg også en pose med rester av feltsalat som jeg lagde pesto av- brukte litt hasselnøtter, parmesan, olivenolje og salt og pepper. I tillegg en stor båt med hvitløk hvor jeg fjernet spiren i midten fordi jeg syntes den er litt bitter. Alt ble kjørt med en stavmikser.

Fiskestykkene ble saltet og pepret og stekte ca 3 minutter på hver side. Du ser når fisken begynner å flake seg. Det er bedre å ta den for tidlig enn for sent. Dette var en veldig god kombinasjon- stekt fisk-potetstappe-pesto. Får du ikke tak i lysing kan du bruke allslags annen hvit fisk- steketiden varierer da med tjukkelsen på fisken og om fisken er fast eller litt løsere slik som torskefilet.

Prøv da vel!

20171227_132420

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s