Lunsj på Kolonihagen

Kolonihagen ligger på Frogner inne i en bakgård. Jeg var det for flere år siden og da var det et rustikt sted med bakeri og god mat. Veldig hyggelig. Nå er det pusset opp og konseptet er lagt om. Ingen åpen brødbaking her lenger, derimot et åpent kjøkken hvor kokkene jobbet stillferdig og effektivt. Interiøret er også lysere enn jeg husker så det har nok vært en utskifting der også.

Vel, vi skulle feire og hadde bestilt bord for flere uker siden. Vi ble derfor litt lange i maska da det ikke var noe ferdig bord til oss da vi kom. Som et godt plaster på såret ble vi tilbudt et glass cremant fra Bourgogne i baren mens vi ventet. Mer skulle det ikke til for å blidgjøre oss- vi er enkle sånn. Hyggelig bar som kan benyttes uavhengig av restauranten.

Lunsjmenyen på Kolonihagen er også enkel. Den består av noen småretter og det anbefales 2-3 retter for å bli mette. På restaurantens hjemmeside sier kjøkkensjefen: «vi vil at du skal oppleve smaken og nærheten til råvarer fra vår unike natur», noe som henspiller på mantraet til flere restauranter i Oslo de siste årene.

Etter anbefaling fra servitøren, som viste seg å være en av de som driver stedet, gikk vi for to forretter som ble servert sammen «fordi de passet så godt sammen». Den ene var tartar som ble servert med pepperot og fritert løk og den andre var fritert jordskokk som ble servert med en slags majones med smørkonsistens smaksatt med bl. a. chili. Tartaren var laget av kjøtt fra Horgen gård. Den ligger på Nes i Romerike og driver økologisk. Jordskokkene kommer fra Korsvold gård på Hvaler som også driver økologisk.

20171220_170203

Jeg likte veldig godt konsistensen på tartaren. Jeg er ingen favoritt av pepperrot, men her var det akkurat passe smak til at det bare ble deilig sammen med den sprø løken som knaste i munnen. Sausen/oljen som ble servert til var nok basert på basilikum og passet godt til. Veldig nytbar rett.

20171220_170253

Jordskokkene var en 6’er. De hadde fin tyggemotstand og skorpen rundt hadde littegrann brennsmak og et sting av chili. Jeg kunne faktisk spist dette og bare dette hvis jeg hadde fått så mange jeg ville. Den majonesbaserte chilidippen var fin til.

Til hovedrett valgte vi brosme med husets bacon og pepperrot som det sto  i menyen.

Brosme er en torskefisk med fast kjøtt og litt smak av skalldyr/hummer. Brosmen vi fikk var nok bakt i ovnen. Den var spennende anrettet med det som så ut som et lokk av lompe- det viste seg å være et kålblad- oppå lokket sprøstekte bittesmå biter av bacon, nesten pulverisert tørket fisk (syntes hun sa klippfisk), pepperrot ? og mini engsyre. Type saus fikk jeg ikke med meg…

20171220_170405

Denne retten var litt nedtur. Fisken var ganske bløt dessverre. Kålbladet passet ikke inn og jeg var redd jeg skulle knekke enda flere jeksler…. Garnityret på toppen var veldig godt og sausen likeså. Kålbladet ødela denne retten for meg

Gjennom hele måltidet drakk vi en spansk hvitvin- La Mar fra Galicia (omtale finner du her). Spesialimportert. Litt mørk i fargen, litt fet og veldig deilig. Passet også til tartaren.

Til dessert valgte jeg retten «solbær, kremost-is og engsyre». Jeg var spent på hva det skulle være. Det viste seg å være en kremost-is tilsatt solbær med et lokk av engsyre granité pyntet med engsyreblader (de var riktignok røde).

20171220_170438

Retten var veldig vakker. Og den smakte godt. Isen kunne med fordelt ha smakt mer solbær- jeg er veldig glad i solbær 🙂

Stemningen på Kolonihagen var veldig god og jeg koste meg med å se kokkene jobbe i det åpne kjøkkenet. Kjøkkensjefen er Jørgen Ravneberg- etter hva jeg har lest er han bare 24 år men allerede en erfaren kokk av høy klasse med opphold på Michelin restaurant i Frankrike. Vi trivdes på Kolonihagen- regningen kom på 1600 kr for to, inkludert en flaske vin og to espresso. Cremanten var on the house!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s