Langtidsstekt hjort

Det som før ble kalt rundbiff kalles nå rundstek. Dette er en del av låret som ikke er veldig mørt og det egner seg slett ikke som biff. Det brukes mest som stek eller grytekjøtt. Har du god tid så gir langtidssteking et veldig mørt kjøtt til tross for senene som gjennomløper kjøttstykket.

Rundbiffen jeg brukte var på ca 1.2 kg. Det holder til 4 personer, steika krymper noe under steking- den gir fra seg en god del kjøttsaft. Steika ble satt inn med salt og pepper.

20171209_181734

Som bildet viser er det endel sener også på utsiden av steika. Disse bryr jeg meg ikke om å fjerne. Steika ble brunet i ei panne på alle sider.

20171209_182535

Den ferdigbrunede steika ble plassert i ei ovnsfast gryte sammen med kraft fra steikepanna (vann som hadde kokt inn litt). Kuttet opp grønnsaker jeg fant i kjøleskapet i store biter. Ta det du har, jeg har brukt litt fennikel, gulrot, squash og løk.

20171209_182540

Grønnsakene ble plassert rundt steika

20171209_182756

Tilsatte litt fersk rosmarin som vi fremdeles har i terrassekassen. Lokket ble satt på og gryta ble plassert i ovnen ved 70 grader over natt. Neste dag satte jeg inn et steketermometer slik at jeg var sikker på at kjernetemperaturen var ca 60 grader før servering. Her må du prøve deg frem. Min ovn er nok lavere enn 70 grader når den er innstilt på det så jeg måtte litt opp i temperatur på slutten for å oppnå kjernetemperatur. Da steika var ferdig, helte jeg av kraften som jeg kokte inn til ca 1/3 av volumet. Tilsatte litt solbærsaft underveis for å få sødme i sausen og før servering, litt creme fraiche. Smakte til med salt og pepper før servering.

Det er viktig at kjøttet får ligge i minst 20 minutter før du skjærer i det. Dette for at kjøttkrafta skal få fordele seg inn i kjøttet.

Serverte med grønnsakene som ble steikt/kokt sammen med steika og poteter.

20171210_202737

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s