Loff til det meste..

Jeg er en grovbrød type- likevel- av og til er det bare såå godt med en god loff. En loff kan brukes til det meste- du kan lage en vanlig loff eller tilsette det du liker, feks urter-friske eller tørkede, soltørka tomater, oliven, ostbiter av alle slag. Det er i grunnen bare fantasien som er begrensingen. Det finnes utallige oppskrifter der ute- denne gangen har jeg brukt denne med urter som gir tre brød:

1200 g siktet hvetemel

2 pakker tørrgjær

3 ts salt

1 ts sukker

en god klunk olje, feks rapsolje

tørkede eller friske urter

 

Alt has i en bolle og røres sammen. Her har jeg brukt tørket oregano og basilikum. Bruker du maskin får du en vedlig fin smidig deig etter ca 5 minutter. Bruker du hendene må du nok jobbe litt lenger. Strø litt mel på toppen av deigen og legg et kjøkkenhåndkle over. La deigen heve til dobbelt størrelse- i underkant av 1 time. Du kan gjerne bruke mindre gjær, du må bare heve lenger.

Hell deigen ut på et lett melet bord og del den i tre. Form 3 brød som legges på en steikeplate og  etterhev brødene i 30 minutter. Snitt brødene og fukt dem ved å spraye vann på toppen.

Sett brødene inn i midten av ovnen ved 220 grader i et kvarter. Slå ned ovnen til  170 grader og stek brødene  videre i 20-30 minutter – til de er gylne i fargen. Avkjøl på rist.

20171210_125617

Brødene tåler godt å fryses, de kan tines i ovnen så blir de sprø. Veldig gode til ost og suppe.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s