Ovnsstekt steinbit med stekt sopp og bulgur

Jeg har ikke spist steinbit på lenge – det er noe med den fisken og meg. Idag var den på tilbud så etter litt overveielse slo jeg til. Selv om man kjøper skinnfri filet av steinbit, er det oftest en seig hinne på deler av fileten. Jeg fjerner dette med en skarp kniv og jeg skjærer også bort de kraftige korte beina som sitter på midten av et filetstykke.

Til 2 personer brukte jeg 500 gr filet som jeg ren-skar og la i en ovnfast liten form sammen med litt strimlet gulrot.

20171129_190212

Til dette laget jeg en smaksrik saus inspirert av Lise Finckenhagen:

Finhakket 3 hvitløksbåter og en rød chili uten frø. Dette ble tilsatt til en liten hurtigmikser som inneholdt saften av en lime, 1 ss soyasaus, 2 ss fiskesaus og 3-4 ss sukker (eller du kan bruke honning), avhengig av hvor syrlig du vil ha det.

20171129_184752

Kjørte mikseren slik at sausen ble nesten jevn.

20171129_185143

Hvis du syntes sausen er litt sur så kan du her kjøre litt til med mer sukker. Den skal være syrlig og frisk.

Helte mesteparten av sausen over fiskestykkene- fisken skal ikke svømme – det blir endel væske fra selve fisken også. Bakte ved 190 grader i ca 30 minutter, først ca 20 min med aluminiumsfolie over, deretter uten.

20171129_195331

Mens fisken var i ovnen kokte jeg litt bulgur. Etterpå stekte jeg den i en blanding av smør og rapsolje. Stekte også aroma sjampingjong. Bulgur og sopp ble blandet i panna, smakt til med salt og grov pepper. Rett før servering tilsatte jeg biter av rå sukkererter.

20171129_195347

Fisken ble servert med peanøtter og grovhakket persille i tillegg til bulgurblandingen.

20171129_195626

Vel, jeg fant ut at det fremdeles er noe med meg og den fisken. Smakene var det imidlertid ikke noe å si på. Veldig godt med salte peanøtter til.

Du kan bruke annen fisk selvsagt, bruker du torskefilet eller lyr/hysefilet feks. må du bake litt kortere. Neste gang skal jeg også salte fisken på forhånd. Selv om sausen er veldig smaksrik, så manglet det litt salt her. Det var veldig godt med stekt sjampingjong og stekt bulgur sammen- neste gang blir det litt sitron eller lime i tillegg.

 

Prøv da vel !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s