Pasta med røykelaks og pesto

Jeg var en gang på matkurs langt sør i Italia, i Puglia regionen, i en by som heter Lecche. Arrangørene av kurset er opptatt av mat fra Middelhavsregionen og hvordan den kan påvirke livet vårt. De har trukket frem gamle tradisjoner og underviser i relativt enkle prinsipper. Pasta var selvsagt endel av dietten og vi lærte å lage en form for pasta som er spesiell for denne regionen- nemlig oricchetto som betyr øre. Det var ikke lett å forme disse ørene og det ble mye latter og løye utav det. Her hjemme kan denne formen kjøpes tørket. En av de beste pastamerkene man får tak i hos oss er fra produsenten De Cecco. Den blir alltid vellykket etter koking og både smak og konsistens er nesten som om den hadde blitt tilberedt fra fersk tilstand. Den er ikke lett å få tak i i vanlige kjedebutikker, men det hender jeg finner den på Meny og andre litt finere supermarkeder.

20170816_213633

Retten i dag er laget på 20 minutter.  Kok opp en stor gryte med vann pluss litt salt og hell i så mye pasta du syntes, alt etter hvor mange dere er. Mens dette foregår, stek en halv finhakket rødløk og litt paprika (her er brukt grønn) på en panne i 1 ss olje til løken er blank. Tilsett litt eplejuice og en skvett med hvitvinseddik og la det hele koke sammen. Hvis sausen koker for mye inn, tilsett litt vann. Tykne sausen med noen skjeer kesam (du kan også bruke fløte eller creme fraiche/rømme). Når pastaen er ferdig, hell av vannet såvidt, tilsett noen skjeer pesto, enten du har hjemmelaget eller fra glass, og rør sammen. Riv noen skiver røykelaks og ha i sausen og bland dette inn i pastaen. Smak til med salt og pepper. Det er ikke sikkert at du trenger noe fordi denne pastaen har en veldig god smak i seg selv, pestoen er ganske salt og røykelaksen har mye smak også.

Velbekomme!

20170816_213611

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s