Strandbaren Stokkøya

På Stokkøya Sjøsenter kan en sørvestlending lett føle se hjemme. Naturen er veldig lik den på Jæren. Sandstrand, landgrunt, flora og ikke minst vær, er veldig gjenkjennelig. I tillegg kan de varte opp med Strandbaren, en restaurant som er bygget rett på stranden. Strandbaren er bygd på murene av en gammel sementfabrikk og består av store glassflater ut mot havet, og det sies at på en klar sommerkveld kan  lysblinkene  fra Halten Fyr som ligger ca 16 sjømil nordvest ut i havet, skimtes. Mye av treverket som er benyttet er hentet fra egen skog.

20170808_200459

Menyen på Strandbaren skiftes ofte og er basert på kortreist mat. Jeg spiste der to kvelder. Laksesashimi og stekt kamskjell med remmetangsalat og soya. Remmetang er høstet på Stokkøya og kokkene på Standbaren har i flere år eksperimentert og servert tare i rettene sine.

20170808_191635

Retten ble servert på ei steinplate og den var veldig velsmakende. Tangsalaten var iblandet reddik, vårløk og bittesmå agurkbiter og både smakte godt og var fin i konsistensen. En deilig forrett. I menyen sto det at den skulle inneholde syltede sennepsfrø- det manglet. Kelneren anbefalte et glass med en vin fra Galicia, Terra Gaudas O Rosal. Dette er en vin med veldig mye smak, men litt i tørreste laget for denne retten.

Neste rett denne kvelden var blåskjell med kokosmelk, sitrongress, lime, chili og fløte. Blåskjellene kan kjøpes i tre størrelser og jeg valgte mellomstørrelsen siden det skulle være en slags hovedrett.

20170808_194426

Dette er de beste blåskjellene jeg noen gang har spist. Perfekt kokt og «suppen» basert på kokosmelk var bare lekker. Eneste aberet var at det var noen skjell som var knuste og som burde vært tatt bort før koking.. Smaken var rett og slett himmelsk. En tysk riesling ble anbefalt og smakte godt til, det gjorde også den lette foccaciaen med aioli.

20170808_193508

Andre kvelden spiste jeg en hovedrett. Kveite med broccolini, hummersmør, nepe, pastinakkpure, pepperrot og karse. Været var fantastisk og jeg satt ute og nøt utsikten med et glass riesling fra Alsace mens jeg ventet på maten.

20170809_193726

Fisken kom ganske fort. Kveita var porsjert og kritthvit og veldig saftig og god. Pastinakkpureen hadde en ekstrasmak og det viste seg at den var tilsatt eple- ikke helt heldig, det ga en ettersmak av litt løsemiddel av en eller annen grunn. Hummersmøret var fantastisk og må prøves, grønnsakene var også passe kokt og bra tilberedt.

20170809_195140

Jeg hadde annonsert at jeg gjerne ville ha dessert. Det var lite folk i restauranten og kelnerne var ikke veldig synlige. Jeg ventet mer enn 25 minutter og da ga jeg opp og gikk til baren for å betale. Det trekker ned inntrykket og det er litt synd for maten de serverer er utrolig god.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s