Middag på Hotell Refsnes Gods

Hotell Refsnes Gods har en fabelaktig beliggenhet omtrent midt på Jeløya utenfor Moss. Hotellet er kjent for en stor samling med kunst, deriblant syv orginalverker av Edvard Munch. I tillegg finnes kunst av bl.a. Frans og Nico Widerberg, Inger Sitter, Per Ung og Andy Warhol. Hotellet er også kjent for maten og vinkjelleren.

Vi hadde bestilt en overnatting som heter Munchpakke superior som i tillegg til rom og frokost, inkluderte en 3 retters middag i restaurant Munch. Vi fikk et nydelig bord på glassverandaen med utsikt til hagen, og vi kunne skimte Oslofjorden lenger nede.

Til aperitif fikk vi en Cava, en Freixenet Ice cava. Dette var en ny variant for oss, flott flaske innpakket i hvitt. Smaken var litt ferskenaktig-pære, litt søtlig med god ettersmak.

freixenet_ice_cava_75cl

På bordet sto det et tredelt fat hvor det var henholdsvis tapenade av grønne oliven, usaltet smør som var rørt mykt og tilsatt litt flaksalt, og så litt olje med noen dråper balsamicoeddik i. Til dette serverte de fantastisk brød som viste seg å komme fra et bakeri i Moss- skorpene var som et eventyr i seg selv.

20170715_182930Som en apetittvekker kom en liten skål med tomatsuppe servert med en bit stekt chorizopølse på brød med aioli under. En veldig god kombinasjon og et tips å ta med seg videre.

20170715_183049Selve menyen fikk vi sette sammen ved å velge fra det restauranten kaller Grand Meny. Veldig positivt at de ikke har en egen meny når vi hadde en fast pakke. Mht til vinvalg ville vi i utgangspunktet dele en flaske hvitvin, men ble «overtalt» til å gå for en vinpakke med anbefalte viner til rettene.

Til forrett valgte vi «Rosastekt tunfisk med sesam og vanilje, tunfisk-mousse og ponzu-saus med koriander». Fisken ble servert i tynne skiver oppå moussen. Fisken var utrolig god og perfekt mør, moussen var litt kornete, men god på smaken. Sausen og sesam- og vaniljefrøene hevet retten enda mer. Dette er nok av de beste rettene med tunfisk jeg har smakt.

20170714_202138

Til denne retten ble det servert en toscansk hvitvin: Solosole Vermentino 2016. Litt fet og mineralsk med mye smak. Passet veldig godt til retten.

Hovedretten ble også fisk, «krydderstekt piggvar, blomkål-suffle og spinat, syltede gulrøtter, havtorn-skum og vårløkmarengs».

20170714_203949

Nok en vellykket rett. Fisken var igjen perfekt tilberedt. Suffleen var spennende og
smakte fint av blomkål. Havtornskummet (hvorfor ikke bruke det norske navnet på
havtorn- tindved) ga en fin syrlighet til retten, det gjorde også de syltede gulrøttene.Til
denne retten fikk vi en tysk riesling fra Pfalz, Anselmann Riesling Classic 2016. Godt valg,
spesielt for oss som er litt rieslingfrelste.

 

Da var vi kommet til desserten. Jeg valgte «Rabarbrapai med kardemomme, chantillykrem og appelsinkjeks, og Bourbon vanilje iskrem på et lag av knust brent hvit sjokolade».

20170714_211304

Dette ble dessverre kveldens nedtur. Paien var kjedelig og manglet friskhet, appelsinkjeksen var tykk og seig og konsistensen på isen var ikke god, den manglet den fine bløtheten som god is skal ha, denne var litt isete og hard. Isen var også nokså smakløs.  Det hjalp heller ikke på retten at vinen som ble servert til var en Vajra Moscato D ́Asti, en vin med mye sødme og lite fylde.

Til tross for den lille nedturen på slutten så hadde vi en veldig god mat og vin opplevelse denne fredagskvelden på Jeløya. Servicen var upåklagelig, rettene ble servert med passe pauser og vi hadde det kjempefint. Et opphold her anbefales veldig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s