Silkemyke gnocchi

Gnocchi er en slags italiensk dumpling og er laget av poteter pluss litt mel og eventuelt egg. Jeg har prøvd flere oppskrifter på gnocchi uten hell, men nå har jeg prøvd en oppskrift av kokken Even Ramsvik som ble publisert i D2, DN’s fredagsmagasin, for en tid tilbake. Jeg brukte mandelpoteter som han anbefalte, men jeg er vokst opp på Jæren med Kerrs pink som jeg syntes er verdens beste poteter mht smak så neste gang skal jeg prøve dem.

Men nå brukte jeg altså til 2 personer:

4 halvstore mandelpoteter, skrelte

1 stor ss potetmel

3 ss hvetemel

2 eggeplommer fra XL egg

1 liten haug finrevet parmesan

1 ts salt

 

Potetene ble kokt møre, vannet ble helt av og potetene ble satt tilbake til plata og dampet godt av mens jeg rørte og knuste dem.

Da de knuste potetene var blitt lunkne presset jeg dem gjennom en potetpresse, men du kan også presse dem gjennom en melsikt.

20170604_181736

Tilsatte potetmel, hvetemel, parmesan, salt og eggeplommer.

20170604_183336

Jobbet alt sammen til en deig med en skje, da deigen løsnet fra veggene i bollen brukte jeg hånden for å få en jevn deig. Jobbet bare akkurat så mye at jeg kjente den var silkemyk. Delte deigen i to og rullet ut to pølser som jeg delte i små biter.

20170604_183949

Kokte opp en gryte med vann pluss litt salt. Da vannet kokte tilsatte jeg alle bitene.

20170604_184150Da bitene fløt opp hadde jeg dem over i kaldt vann. Etter at de var nedkjølte fikk de renne godt av. Da jeg skulle seervere dem, stekte jeg dem i smør og rev parmesan over. De var utrolig gode, sprø utenpå og silkemyke inni med en god smak av parmesan. Jeg vil nok også lure litt sitron inn i deigen neste gang. Skulle også stekt dem med salvieblader, men det regnet slik ute …..

20170604_185336

 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s