Kyllinglår med urtesmør

Som dere vet er kylling ikke kylling- det finnes mange kvaliteter der ute og selv om vi av og til drar på Harrytur til Sverige og kjøper frosne kyllingklubbor som er greie å ha hvis vi skal lage mat i ovnen til mange, så foretrekker jeg å kjøpe ferske kyllinglår når vi bare skal lage mat til få. Feks kylling fra Lerstang som jeg har brukt her.  Disse lårene er forholdsvis store med litt fett. Likevel blir de enda saftigere hvis mer fett tilføres, feks i form av et urtesmør.

Jeg brukte til to lår:

ca 50 gr smør

urter av forskjellig slag (se bildet)

et fedd hvitløk

appelsin

litt flaksalt, pepper

20170604_115637

Kjørte urtene og hvitløken sammen med smøret med en stavmixer. Løsnet skinnet fra kyllingkjøttet på oppsiden av låret og stappet inn urtesmøret, så mye som mulig. La så lårene i en ildfast form sammen med noen appelsinskiver. Drysset litt flaksalt og grov pepper over.

20170604_120427

Stekte ved 180 gr i 45 minutter. Tilsatte noen dråper soyasaus og stekte videre i ca 10-15 min. Det er litt avhengig av størrelsen på lårene. Du kan teste ved å stikke inn en spiss kniv og se om det er farge på saften som kommer ut. Den skal være klar. Jeg liker kyllinglår godt stekte, men ikke tørre.

20170604_184830

Disse lårene kunne gjerne vært enda mer stekt. De ble servert med nylaget gnocchi- se oppskrift her

20170604_185528

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s