Panerte scampi med chilimajones

den

Scampi som er panert og stekt i olje slik at de blir sprø er en fin måte å starte et måltid på. Familien skal helst ikke ha så mye hvetemel for tiden så her har jeg brukt rismel og knust all bran til paneringen. Jeg lager ofte majones selv fordi jeg har en Bamax stavmikser med tilbehør som gjør at det kun tar noen sekunder og det blir alltid blir vellykket.

Til 2 personer:

8 scampi

1 egg

Litt rismel

Et par never all brand, knust med håndkraft

Majones:

1 egg

1 ss grov sennep

saften av 1/4 sitron

1 ts salt

1 ts hvitvinseddik

3.5 dl soyaolje

1 halv rød chili

 

Alle ingrediensene til majonesen bortsett fra chilien ble tilsatt til et beger.

20170504204339_IMG_0383_1

Med «whisk» skiven på stavmikseren ble alt blandet med full hastighet ved å sette skiven helt nederst i begeret og bevege den oppover etterhvert. Alt er gjort på under 1 minutt. Konsistensen blir kremaktig og luftig. Frøene og de lyse hinnenei chilien ble fjernet  og resten ble finhakket og blandet i majonesen.

20170504204951_IMG_0384_1

1 egg ble pisket i en liten skål, rismel og knust all bran ble fordelt i andre skåler.

20170504205630_IMG_0385_1

Rekene ble dyppet i rismelet, deretter i egg og til slutt i all bran. De ble stekt i veldig varm solsikkeolje. Jeg må innrømme at jeg syntes det er skummelt å jobbe med varme oljer, jeg jobber med saken. Jeg har ikke termometer ennå som kan måle tenperaturen på oljen, jeg brukte derfor en trepinne og når det freste godt rundt den tilsatte jeg rekene. Temperaturen på olja synker fort når du tilsetter noe som er kaldere så det er om å gjøre og ikke tilsette for mye på en gang og ikke skru ned varmen. Paneringen ble fin og fast og jeg snudde rekene flere ganger.

De ble servert med majonesen som dipp og litt sitron.

20170504210917_IMG_0388_1

Tips:

Smak til majonesen med sitron etter at den er ferdig emulgert. Sitroner har veldig forskjellig smak.

Bruk gjerne mer chili, det er også avhengig av smak

Dette er en rett som egner seg best hvis man ikke er så mange.

Og, ja, det er litt grisete mens det står på- med paneringen…..

Men du verden så sprøtt og godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s