Vårlig og enkel forrett

den

Nå er det mye gode og spretne grønne asparges å få kjøpt i butikkene. Når du kjøper grønne asparges er det viktig at du sjekker dem og det er ikke alltid like lett fordi de kan være innpakket i den nederste delen. Oftest har de imidlertid en solid strikk rundt seg og da kan man forsiktig dra bunten opp av innpakningen for å sjekke at stilkene ikke har begynt å tørke, har de det lirker jeg dem forsiktig ned igjen og legger dem tilbake. Det er også viktig å sjekkene toppene om de fremdeles er spretne, ikke myke og slett ikke sleipe. Grønne asparges som er friske har sjelden trevler, likevel knekker jeg av de to-tre nederste cm. Det hender også at jeg skreller dem litt nederst, men det er mest litt jåleri for at de skal se flotte ut når den lyse fargen kommer frem.

Til denne forretten (2 personer) brukte jeg

10 asparges

Smør til steking

1 ss Dijon sennep

saften av 1 sitron

Et stykke parmesan (se bildet)

 

Knakk av den nederste delen av aspargesen og skrelte et par cm. Stekte dem fort i smør ved god varme til de hadde fått litt farge, tilsatte sennepen og sitronsaften og kokte sammen. Syntes du det blir for friskt (surt), tilsett litt sukker. Fordel på tallerker, høvle over så mye parmesan som du har lyst på og spis og nyt. Litt brød er godt til for å få opp rester av den fantastiske sennep-sitron sausen.

20170501185725_IMG_0366_1

Til denne forretten hadde vi en vin vi har kjøpt i Rheingau hos vinhuset Koegler. Dette er et veldig hyggelig sted som også har overnatting og som ligger midt i den lille byen Eltville som ligger ved Rhinen. Det er en moderat fruktig riesling med litt restsukker som gjør at den passer til slike retter som har endel syre og som også har litt salt fra osten.

20170501185913_IMG_0370

En tur til Rheingau anbefales på det sterkeste hvis du er glad i rieslinger- vingårdene ligger som perler på en snor og det er ikke vanskelig å få innpass for å smake og selvsagt få kjøpe. I tillegg er det et veldig vakkert område, så og si hele året.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s