Lettvint dessert med rips

Vi har en ripsbusk på hytta som ofte gir mye bær hvis ikke fuglene forsyner seg altfor fort. Jeg er ikke typen som verken sylter eller lager saft selv om ripsgele og ripssaft er noe av det beste jeg vet. Derfor ble jeg umåtelig glad og fornøyd da jeg fant en oppskrift på en lettvint dessert som anvender frosne rips.

ca 250 gr frosne rips

200 g melis

1 ss vaniljesukker (jeg brukte det som er anbefalt av Jacobs)

1 egg

1 dl laktosefri fløte (det ble en blanding av kremfløte og matfløte)

Hadde alt i en foodprosessor

20170415201311_IMG_0306 (1)

Kjørte alt på full hastighet i ca 30 sek til en jevn masse. Serverte med en gang.

20170415201838_IMG_0308

Det smakte utrolig friskt og godt-konsistensen var litt anderledes enn forventet- kan skyldes både at jeg blandes krem og matfløte og også at jeg måtte tine ripsene bitte litt i mikroen fordi jeg hadde frosset ned ca 500 gr pr porsjon. Smaken var imidletid fantastisk.

Én kommentar Legg til din

  1. Så bra! Har savnet gode bruksmuligheter for frossen rips, så dette skal prøves.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s