Torskekjaker

Som jeg har nevnt tidligere har vi skaffet oss en røykeovn og også en bok om røyking av mat, «Røyka mat og litt til, av Stig Jakobsen«.  Der leste vi om røyking av torsketunger og torskekjaker. Mandag var vi en tur til Strømstad og under over alle under, vi nærmest snublet  over en butikk på kaia der som solgte torskekjaker. Det ble innkjøp og vel hjemme startet vi prosessen. Torskekjakene, som er en fast og fin muskel, ble skylt og lagt utover. Drysset på 20 g salt pr kilo fisk.

20170411162713_IMG_0277_1_1

Kjakene lå i romtemperatur uten å være tildekket i 2 timer. I mens ble røykeovnen tent. Dessverre klarte vi ikke få temperaturen lenger opp enn til 56 gr. Vi la likevel inn toskekjakene på ei rist og lot dem ligge i ca 1 time. Selve røykingen var heller ikke vellykket så vi har endel å lære på den fronten. Nød lærer nøgen kvinne å spinne heter det- vi skjønte at kjevene ikke var helt ferdige så vi stekte dem raskt i en blanding av smør og olje på sterk varme på pannen sammen med litt hvitløk, og serverte dem med sitron, bladpersille, poteter og smeltet smør. Det smakte utrolig bra.

20170411200706_IMG_0280

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s