Lysing med sprøstekt spekeskinke, glasserte gulrøtter og rømme dressing

I går var det tid for rydding i kjøleskapet igjen. Der var blant annet en åpnet pakke med coppaskinke fra Tind som hadde begynt å tørke, gulrøtter som fremdeles var litt spretne, en skrukket appelsin og en bit sitron, litt lettrømme og mager kesam. Lysing filet kjøpt i den flotte fiskebutikken i Mandal, Fiskelaget, var tatt ut av fryseren om morningen. Lysing er en flott matfisk som er blitt lettere å få tak i nå. Den har hvitt fast kjøtt. Har du vært i Sør-Europa, f. eks. i Spania, så har du sikkert sett lysing på menyen uten å vite det. Den heter merluza på spansk. Den egner seg godt til grilling fordi den ikke så lett faller fra hverandre.

Dette laget jeg:

Fisken: fileten ble satt inn med salt på begge sider ca 30 min før grilling. Fisken ble grillet på rist i ca 12 minutter på den ene siden og litt kortere på den andre.

Dressing: ca 1/2 ts av hver av fennikelfrø, korianderfrø og spisskumminfrø ble varmet på tørr varm panne og deretter knust til pulver. 1/2 dl laktosefri lettrømme ble blandet med 1/2 dl laktosefri mager kesam. Tilsatte litt hvitløksolje for å få fylde pluss saften av en kvart sitron for litt friskhet. Krydderpulveret ble rørt inn tilslutt. Sto i kjøleskapet en stund for at smakene skulle sette seg. Smakte til med litt salt og papper etterpå.

Coppaskinka: rev den opp i strimler og sprøstekte den på tørr varm panne

Gulrøttene: staver ble kokt såvidt møre med appelsinskiver og stekt på panna med litt sukker, salt og pepper rett før servering.

De søte gulrøttene passet godt med den friske dressingen og den sprø skinken forsterket smaken på fisken.

Velbekomme-

20170405184439_IMG_0239_1

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s