Kongsvoldkjeks

Kongsvoldkjeks er en oppskrift som stammer fra Kongsvold Fjellstue. Det er en havrekjeks basert på havremarv. Havremarv er helkornet til havren, og er ikke like lett å få tak i alle steder. Jeg har kjøpt det i Trøndelag, men mener det kan kjøpes i helsekostforretninger ellers i landet. Brukes kornene direkte i kjeksen er min erfaring at de kan bli temmelig harde. Jeg er i en alder hvor jeg er litt redd for tennene mine så jeg har funnet ut at å bløtlegge dem i litt varmt vann i ca 20 minutter, gjør at de blir mye mykere.

Oppskrift som jeg har fått fra Sofie i Levanger:

300 g hvetemel
100 g sukker
130 g smør
125 g havremarv (bløtlagt i varmt vann i ca 20 min)125 gr 2 ts hornsalt
125 g havregryn

2 ts hornsalt
1 1/2 dl melk

Hell den bløtlagte havremarven i et dørslag og la all væske renne bort. Kjør havremarven et par minutter i en food prosessor. Tilsett mel, sukker og smør og kjør prosessoren til alt er godt blandet. Tilsett havregryn og hornsalt og kjør litt til. Tilsett melk og kjør til du får en ball av en deig. Jeg deler deigen i 3 og kjevler hver del for seg. Bruk et glass til å stikke ut kjeksene

20170402083157_IMG_0227

som stekes på 200 grader til de er gyldne (tar ca 12 minutter i min ovn, hvis kjeksene er litt tjukke som de av og til blir, stek et par minutter lenger).

20170402091700_IMG_0229

Kjeksene er supre til ost og for oss er det kjeks med Blå Selbu som er tingen til morgenkaffen i helgene…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s