Pizza uten mel og melk

I denne perioden av livet vårt hvor laktosefri mat er i høysetet og også helst redusert gluten, har jeg ikke laget mye av pizza, foccacia osv. Suget hos meg etter litt salt brødmat har nå nådd en topp og ved å studere allergihyllene hos REMA, fant jeg en del moderne produkter fra «Det glutenfrie verksted».  Jeg kjøpte en pakke med miks for å lage pizzabunn.

Oppskriften var enkel, miksen skulle bare tilsettes 2.5 dl vann og 2 ss olje og blandes i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Deretter tok jeg et bakepapir med litt olje på, la deigen oppå og et nytt bakepapir oppå der igjen. Så begynte kjevlingen- jeg kan ikke si at det var lett. Det virket som om det var for mye deig- antagelig kjevlet jeg for tynt. Konsistensen på deigen er veldig annerledes enn en vanlig pizza deig så dette er nok en treningssak.  Jeg fikk etter hvert dyttet all deig på plass slik at det ble noe som passet på en stekeplate. Deigen ble dekket av tomatsaus fra fryseren og tynne skiver av fersk mozarella ost. Et dryss med tørket oregano på toppen.

20170315190321_IMG_0114

Pizzaen ble stekt ved 225 grader i 20 minutter. Da så den ut som en vanlig pizza, gyllen og fin med smeltet ost.

20170315192629_IMG_0115

Spekeskinke og ruccola ble drysset over etter at pizzaen kom ut av ovnen.

20170315192754_IMG_0116

Innpakket i jakker og pledd, ble måltidet inntatt på terrassen mens vi så siste rest av solnedgangen og stjernene som etter hvert kom frem.

Konklusjon:  Neste gang må bunnen være litt tykkere og pizzaen må stekes lenger. Bunnen har en litt kornete konsistens og minner lite om pizza, når det er sagt så smaker toppingen som om det er en pizza så vi kommer helt sikkert til å prøve igjen.  Flott at Monica har tatt seg tid til å utvikle disse alternative moderne melmiksene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s