Røye og rosévin

Av og til er det veldig gode tilbud på ishavsrøye i fiskedisken hos for eksempel MENY. Da hender det jeg slår til og putter noen i fryseren. Ishavsrøya er en laksefisk og har en flott, litt søtlig smak, den er fast i kjøttet og har ikke så mye fett. Noen kaller den for dronninga i havet. I dag er mesteparten av ishavsrøyene du får kjøpt opprettet flere steder i Norge og det sies at den i anleggene får leve mest mulig som i havet, altså tilnærmet lik dens naturlige livssyklus. Noe av det beste med ishavsrøya er at filétene er veldig jevne i tykkelsen, det gjør at den er lett å tilberede.

Jeg er ingen stor fan av rosévin. Jeg har jo observert når jeg er ute og reiser, men også her hjemme, at denne rosa vinen er veldig populær. Jeg har gjort noen forsøk på å like den og jeg har smakt på mange forskjellige, både viner fra Provence og Bourgogne og også fra Spania uten å få den store vinfølelsen- det blir litt flatt syntes jeg. I den siste tiden er jeg blitt anbefalt en spansk rosévin som måtte prøves og da tenkte jeg at kombinasjonen ishavsrøye og rosévin kanskje kunne gjøre susen. I tillegg er vinflaska veldig flott!

                                                                     rosevin

Som tilbehør til røya laget jeg en grønnsakssalsa. Til 2 personer skar jeg en halv mango, 10 jordbær (de er veldig store nå), en halv skrelt agurk, og en kvart rødløk i små terninger og blandet alt i en bolle. Saften av en halv lime ble rørt sammen med et par spiseskjeer god olivenolje og en liten klype sukker og blandet med frukt/grønnsaksblandingen. Hakket frisk koriander ble blandet inn og salsaen ble smakt til med salt og pepper.

En ishavsrøye ble filetert og alle beina ble fjernet. Med en superskarp kniv snittet jeg skinnet. Stekte filétene med skinnsiden ned i en blanding av smør og rapsolje på ganske høy varme, skrudde varmen ned etter hvert og stekte videre til fiskekjøttet hadde skiftet farge, gjør ingenting om fisken ikke er helt gjennomstekt. Denne gangen ble dette servert som er forrett uten noe annet i tillegg.

20170312172243_IMG_0107

Så var spørsmålet- hvordan var vinen til? I følge anmeldelsen av denne vinen i Dagens Næringsliv passer vinen best til fugl og salat. Vi syntes vinen også passet til denne retten, vinen er ganske fruktig og samtidig tørr og den var en positiv overraskelse for meg, både til maten og alene. Kanskje jeg kaster meg på den rosa bølgen til sommeren??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s