Pinot noir-mild mot hodet..

Ingvild Tennfjord skriver om viner laget av pinot noir i gårsdagens A-Magasin. Det er en drue som jeg er blitt kjent med de siste par-tre årene. En lei tendens til hodepine/lett migrene har gjort at jeg har mer eller mindre holdt meg borte fra rødviner i lang tid. Så ble jeg introdusert til pinot noir druen og livet mitt ble en smule lettere. Jeg får ofte spørsmål om jeg har prøvd den og den rødvinen, men med det store utvalget av rødviner Vinmonopolet har har jeg valgt å ikke drikke rødvin i det hele tatt. Inntil altså jeg ble kjent med pinot noir, introdusert av en person som også plages med kombinasjonen hodet og rødvin. En av vinene Tennfjord nevner er Matua Marlborough Pinot Noir fra New Zealand. Som hun skriver er det en veldig lys vin, likevel virker den fyldig når du drikker den. Den har mye smak og for meg er det en nytelse å kunne drikke et par glass uten å bli dårlig.

På tysk heter pinot noir druen Spätburgunder. For ca 20 år siden var vi mye i Tyskland og da drakk vi aldri tysk rødvin- vi regnet det som en slags saft med dårlig smak. Dette har forandret seg radikalt og spätburgunderviner fra bl.a. Ahr, Pfalz og Baden er på vei opp i popularitet.

matua2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s