Rillettes på en søndag

Inspirert av A-magasinet denne helgen kom jeg til å tenke på en svineribbe i fryseren som burde benyttes til noe. Som sagt så gjort- ribba ble tint, svoren ble fjernet og resten ble delt opp i grove biter. Svoren ble også delt opp i grove biter (ingen ben på denne ribba). Ribba veide 1.6 kg og til dette laget jeg følgende krydderblanding:

1 ss salt

1 ss sukker

2 laurbærblader

1 ss hel spisskummen

1 ss tørket oregano

1 ss tørket timian

Alt ble kjørt sammen til pulver i en hurtigmikser og fordelt over kjøttet. Blandet godt med hendene- bollen med kjøtt sto kaldt over natt for at krydderet og spesielt saltet fikk trenge inn i kjøttet. Dagen etter ble det hele overført til en ovnsfast gryte med lokk sammen med 5 fedd hvitløk og ca 2 dl væske. Jeg brukte vann og en dash med whisky og litt sitronsaft. Gryta ble satt i ovnen ved 80 gr og sto over natt. KJøttet falt da fra hverandre men for å få smeltet alt fettet sto gryta ved 180 gr i ca en halvtime. All væsken ble så silt av. Da kjøttet var lunket ble det renset, jeg brukte først hendene og deretter håndmixeren med elteklør. Væsken jeg hadde helt av ble overført til et høyt gjennomsiktig målebeger. Fettet som etter en liten stund, la seg øverst, ble helt av og resten av væsken ble rørt inn i kjøttmassen. Jeg tilsatte litt mer salt og pepper for jeg syntes det var litt liten smak og fordelte massen, rillettesen, i små plastbokser. Etter et lite opphold i kjøleskapet fordelte jeg fettet over rillettesen for å hindre at luft kommer til. Dette skal være holdbart lenge i kjøleskapet, likevel kommer jeg antagelig til å fryse dem.

En liten smakeprøve måtte vi ha og det smakte supert på knekkebrød.

fil-26-02-2017-13-35-55

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s