Lakseruller til tapas eller fingermat eller når du har lyst på en liten snack

Her i huset tester vi ut tapas og sherry for tiden- ikke søt sherry som du kanskje kjenner, men den tørre varianten som de drikker mye av i Sør-Spania, feks en fino. I den forbindelse laget jeg en lakserull av en pakke med skivet røykelaks som ikke var så spennende i seg selv. Den fikk et nytt liv med litt fyll og annet stæsj..

Fyllet besto av 2 spiseskjeer kremost naturell og 2 spiseskjeer creme fraich som ble rørt sammen til det var glatt og deretter tilsatt 1 finhakket vårløk, revet skall av 1/4 sitron og noen dråper sitronjuice. Alt ble rørt sammen. Det er viktig at det er en myk masse.

ca 100 gram røykelaks i skiver ble lagt utover en film av plast. Skivene må overlappe hverandre. Ostemassen ble smurt utover slik at den dekket hele laksen.

Rullet det hele sammen ved hjelp av plasten og snurret endene slik at det ble så stramt som mulig. Rullen bør ligge kaldt i minst 1 time- den er lettere å skjære opp når den er kald.

Ved servering ble rullen skåret opp i skiver på ca 1.5 cm (bruk en SKARP kniv). Skivene ble lagt på et fat og finklippet gressløk og sesamfrø ble drysset over. Skivene kan også legges på kjeks e.l.

Utrolig godt

2 kommentarer Legg til din

  1. Anonym sier:

    Prøvde i går, godt! Men min rull ble ikke fast, litt for utflytende. Burde nok hatt i mindre creme fraîche? Og kanskje hatt litt større lakseskiver så de dekket bedre.

    Liker

  2. Anonym sier:

    Hei. Hyggelig at du har prøvd. Spiseskjeer er jo litt forskjellige. Ta utgangspunkt i kremosten og rør inn litt creme fraich etterhvert til massen blir smørbar. Ikke bruk light varianter av ost og creme fraich her. Viktig også at du snurrer plasten slik at rullen blir helt stram og at den får ligge kaldt i minst 1 time. Håper du gir den en sjanse til. Lykke til

    Liker

Legg igjen en kommentar