En slags pesto

I går laget jeg pesto av fennikel- vanligvis forbindes pesto med noe som er flott i fargen, enten grønt eller rødt. Pesto er en italiensk saus som kan brukes til mye, på brødet, til pasta og annen middag. Pestoen jeg laget var definitivt ikke flott på fargen- den tok det imidlertid igjen på smaken! En blanding av lakris og sitron- en innetier til fisk.

Slik gjorde jeg: En halvstor og frisk fennikel ble delt i små biter, brukte også den sprøeste delen av pipene og de grønne frynsene (fjernet rotstokken). Dette ble stekt ved middels varme i en blanding av smør og rapsolje i 20-25 minutter til fennikelen var mør. Tilsatte så en halv kopp gresskarfrø og en halv kopp sitronjuice og kokte videre i 3-4 minutter. Drysset over litt salt. Alt innholdet på panna ble så overført til en foodprosessor. Brukte pulsknappen til det var blitt en grov mos. Kjørte så videre med jevn hastighet mens olivenolje ble tilsatt gjennom matehullet til det ble en jevn, dog med biter, røre. Fantastisk godt, serverte den i går sammen med ovnstekt laks og stekt fennikel med et dryss av røkt paprika og appelsinbiter. Pestoen kan oppbevares lenge i kjøleskapet hvis du passer på å legge litt olje på toppen.

Fennikelpesto_laks

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s