Spis og drikk festival en fredag ettermiddag

Denne helgen er det Spis og Drikk festival i Oslo Spektrum. Der tilbrakte vi gårsdagens ettermiddag. Festivalen ble markedsført som Norges største! Det er jeg litt skeptisk til, dvs mht til drikke er den nok det, men det var skuffende lite som kunne gå under kategorien «spis». Bortsett fra noen få serveringssteder som feks et par matbiler, var det ikke mange som demonstrerte matprodukter. De to vi fant var imidlertid positive overraskelser. Den ene kjente vi fra før, det er spekemat fra Tind. De har veldige gode produkter, møre og smaksrike og det ble litt handling. Den andre som demonstrerte var MasalaMacic, indisk mat på norske fat. Der fant vi laktose- og glutenfritt flatbrød og spennende pastes (ja, hva er det norse ordet for paste?) og chutneys og jammen ble det handling der også. I inngangsbilletten var det inkludert smaksprøver på alkohol og siden vi holdt oss til vin, ble det mange smaker på veldig gode viner. Vi er ikke gode på spytting så det gikk litt i surr på slutten. Når det er sagt så oppdaget vi noen for oss nye viner- bl.a. en spennende italiener fra Feudi di San Gregorio som vi har drukket fra tidligere (Greco di Tufo). Denne for oss nye vinen er laget av druen fiano og vinen har en karakteristisk røyksmak som skal bli spennende å teste ut med mat.

Mange kjenner kanskje ikke  vinområdet  Emporda som ligger nord for Barcelona i nord-Katalonia. Vi har feriert på Costa Brava i flere år og kjenner dette området ganske godt, også mange viner derifra. Et av de mest kjente vinhusene der er et slott som heter Castillo Perelada og overraskelsen var stor for oss da viner derifra var representert på festivalen og endatil med en boblevin med etikett laget av norske Bjørg Thorhalsdottir. Vi fikk oss en hyggelig prat med Leonora fra Perelada og gleder oss til å besøke stedet i september.

Vel hjemme foran TVen og gullrekka, måtte vi smake på herlighetene vi hadde kjøpt og spekematen fra Tind, spesielt fennikel salamien, og det indiske flatbrødet- skuffet ikke.

2017-03-03-20-43-09

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s