Laksetartar

Oppskriften er inspirert av Øyvind Hjelle og det fine er at det meste kan gjøres i stand på forhånd. Oppskriften er beregnet til 4 personer, men den er litt i snaueste laget.

Til laksetartaren ble 190 gr Salmalaks (en liten pakke) skåret opp i små biter og tilsatt en klype salt og saften fra 1/4 lime. Blandet forsiktig, dekket med plast og satte kjølig.

8 klør fra vanlig krabbe (klørne var litt små) ble renset, tilsatt litt lime, dekket med plast og satt kjølig.

2 passe modne avokadoer ble renset, og kjøttet ble delt i litt grove biter. Tilsatte 1/4 presset kinesisk hvitløk, litt salt og limesaft og rørte rundt. Mosen skal ikke være fin, bitene skal henge sammen, men mosen skal være grov. Dekket med plast og satte kjølig.

Til sausen kokte jeg opp 1 dl soyasaus med 1/2 spiseskje brunt sukker. Sausen ble jevnet med maisena- 1 liten spiseskje rørt ut i 2 spiseskjeer kaldt vann. Sausen ble litt tykk så neste gang skal jeg ta mindre maisena. Gryta ble tatt vekk fra platen og sausen fikk kjøle seg ned. Tilsatte 1/2 finhakket kinesisk hvitløk, 1/4 rød finhakket chili og 1/2 spiseskje finhakket ingefær mens sausen ennå var varm slik at smakene fikk trekke inn i suasen mens den kjølnet. Sausen skal serveres kald og rett før servering tilsettes 1/2 spiseskje ristede sesamfrø og litt finhakket koriander.

Servering:

Tartaren ble formet i en ring:

20180407_100546

Nederst i ringen som var plassert direkte på tallerken som tartaren skulle serveres på, ble det først lagt et lag med avokadomos. Bruk fingrene til å klemme forsiktig på mosen så den fordeles jevnt. Oppå mosen legges så et lag med laksetartar- igjen brukes fingrene til å klemme laget jevnt. Øverst legges krabbekjøtt. Ringen drar forsiktig av og oppå krabbelaget ble det lagt finstrimlet salat. Hvis det er en stund til servering, dekkes tallerkenen med plastfolie og settes kaldt. Hos oss bruker vi soverommet og senga til dette. De tre andre tallerkenene lages på samme måten.

Ved servering legges melonbiter og vårløkskiver rundt tartaren og sausen plasseres mellom tartaren og melon/vårløken.

Det blir rikelig med saus her- den kan oppbevares i kjøleskapet noen uker, Jeg brukte Kikkoman soyasaus, men jeg syntes den er på kanten til å være litt for salt så neste gang skal jeg prøve en annen type. Sausen kan gjøres i stand i god tid på forhånd.

Veldig gode kombinasjoner her- velbekomme

20180405_183459

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s