Fiskepakker med nydelig saus av miso, honning og soya

Innpakket fisk bakt i ovnen eller på grillen gir et veldig saftig resualtat. Du kan også ha grønnsaker i pakken, enten noen som ikke trenger så lang koking eller grønnsaker du har kokt litt på forhånd. Gode smaker kan du tilføre i form av en saus, der er det bare fantasien som setter grenser. Du kan også bruke det meste av fisk, bare tenk på baketiden- den vil være avhengig av fisketypen og tykkelsen på fileten. Pakkene kan lages ferdig i god tid og settes i ovnen rett før dere skal spise.

Her har jeg brukt en saus laget med miso- har du ikke gått til innkjøp av miso anbefaler jeg at du gjør det. Det er en utrolig smaksforsterker og kan brukes i alt fra sauser, majones, gryter, supper osv. Miso er en tjukk pasta som er laget av fermenterte soyabønner og ris. Noen har en forestilling om at miso er veldig sterkt- det er misforstått og henger nok sammen med at de har kjøpt ferdig misosuppe som inneholder chili. Miso i seg selv smaker mest som en slags buljong, men gir altså denne umamismaken som er litt diffus å beskrive. Du får kjøpt den i noen helsekostbutikker, butikker som selger asiatiske varer og jeg har også sett den i supermarkeder som MENY. Noen selger den i glass og noen i plastposer. Min erfaring er at den er veldig holdbar i kjøleskapet- det går også an å fryse den.

Slik gjorde jeg (2 personer):

Først laget jeg sausen. 1 spiseskje av hver av soyasaus, riseddik, sesamolje og flytende honning ble blandet sammen i en bolle. 1 spiseskje lys miso ble pisket ut i blandingen slik at det blir en glatt ugjennomsiktig væske.

Porsjonsstykker av fiskefilet (her er det brukt isgalt) ble krydret med salt og pepper.

Noen stilker med brokkolino ble plassert midt på et bakepapirark. 1/4 av sausen ble fordelt over brokkolinoene og fiskefileten oppå der. Har du fisk med skinn så legg det ned. En ny 1/4 med saus ble fordelt over fisken.

Laget så en pakke ved å brette sidene og feste endene med en tannstikker/coctailpinne.

Bakte fisken ved 210 grader C i 15 minutter. Ved servering drysset jeg over svarte sesamfrø- du kan også bruke lyse selvsagt. Server med poteter, ris eller bulgur. Det er kjempegodt!

Én kommentar Legg til din

  1. Eva sier:

    Ser godt ut!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s